2021 05 12 Tokyo EB thumbnail 1x1

Tokiói helyzetjelentés – már 132-en a fedélzeten

2021. 06. 01.
Megosztás

Kevesebb, mint 2 hónappal a Japán fővárosban rendezendő ötkarikás játékok nyitóünnepsége előtt a kvalifikáció jelenlegi helyzetét vettük górcső alá.

Kevesebb, mint 2 hónappal a Japán fővárosban rendezendő ötkarikás játékok nyitóünnepsége előtt a kvalifikáció jelenlegi helyzetét vettük górcső alá.

A Rióinak megfelelő, körülbelül 160 fős sportolói létszám és 13 érem: ez áll a MOB Sportigazgatósága által elkészített tokiói prognózisban. Nézzük meg, hol áll most a kvalifikáció és mely sportágakban számíthatunk érmekre.

Kezdjük egy mai örömhírrel: a nemzetközi szövetség tájékoztatása szerint a Pergel Szandra, Szudi Ádám asztalitenisz vegyes páros is ott lehet a felkelő nap országában.

Ezzel jelenleg 132 magyar sportoló (125+7 tartalék) már biztosan ott lesz az olimpián.

A nyári játékok programján 35 sportág szerepel, eddig 16-ban már biztosan ott leszünk (asztalitenisz, atlétika, birkózás, evezés, kajak-kenu, kerékpár, kézilabda, ökölvívás, öttusa, sportlövészet, taekwondo, torna, úszás, vitorlázás, vívás, vízilabda).

A továbbiakban 3×3 kosárlabdában, judóban, karatéban, teniszben, tollaslabdában és triatlonban vannak jó esélyeink az olimpiai indulásra, hogy aztán beállhasson a prognózis szerinti körülbelül 20 sportág, amelyben rajthoz állhatnak a magyar sportolók.

Az eddigi meglepetéskvóták kajak-kenu szlalomban (Schmid Julia) és taekwondóban (Omar Salim Gergely) születtek.

Már csak 51 nap a megnyitóig, ugye nagyon szurkoltok majd velünk?

(Magyarock, fotó: IOC, Tokyo2020)