Tőrözőnk is lehet az ifi olimpián!

Tőrözőnk is lehet az ifi olimpián!

2018. 04. 08.
Megosztás

A veronai kadet és junior vívó-világbajnokságon a kadet tőrözők egyéni versenyében Zsoldosi Karolina (a képen balra) a 10. helyével újabb kvótát szerzett a Buenos Aires-i nyári ifjúsági olimpiára, melyre magyar párbajtőröző, kardozó és tőröző is utazhat.

Vasárnap Zsoldosi Karolina a tizedik helyen zárt, és ezzel negyedik legjobb európaiként, éppen befutóként kvalifikálta magát a Buenos Aires-i ifi olimpiára. Mindezt többek között annak köszönhette, hogy kiváló, veretlen reggeli csoportkörével előkelő helyet szerzett magának a rangsorban, és ennek később komoly jelentősége lett. Az ifi olimpiára kontinensenként osztják a kvótát, Európának négy jut belőle. Végül a tizedik hellyel éppen a negyedik helyre került Budavári Bettina tanítványa. Férfi tőrben nem sikerült hasonló bravúr.

A kadet vívók 4 ifjúsági olimpiai kvótát gyűjtöttek Veronában a maximális hatból, mivel korábban párbajtőrben szerzett indulási jogot az olimpiára Dékány Kinga, majd a kard fegyvernem megszerezte a maximális két olimpiai kvótát a Buenos-Aires-i ifjúsági olimpiára a világbajnok Pusztai Liza és a bronzérmes Rabb Krisztián révén. Vasárnap pedig tőrben Zsoldosi Karolina bővítette teljesítményével az ifjúsági csapatot. Ők lehetnek majd ott a mindössze 14-14 fős mezőnyben, az argentin fővárosban, októberben...

A magyar csapat alakulását a MOB honlapján itt követhetik nyomon.

(hunfencing.hu-MOB, fotó: hunfencing.hu)