016

Tusnády Nimródot feldobta a hazai közönség

2024. 06. 20.
Megosztás

Tusnády Nimród 32. helyről várja a folytatást a sportmászás első selejtezőjét követően az Olimpiai Kvalifikációs Sorozat budapesti állomásán, amelyen élettel töltötték meg a Ludovika Campust a városi sportágak – a breaking, a sportmászás, a BMX Freestyle és a gördeszka – kedvelői.

A sportmászás boulder számának selejtezőjében négy különböző típusú és nehézségű útvonalat teljesítettek a mászók öt perc alatt – a mászások között ötperces pihenőkkel. A hőség ellenére többezren voltak kíváncsiak a selejtezőre – összesen 7600-an kísérték figyelemmel a helyszínen az eseményeket –, amely során száz pontot lehetett gyűjteni. A mezőny magyar indulója, Tusnády Nimród utolsó férfi versenyzőként sétált a mászófalhoz, és 28.8 ponttal a 32. helyet szerezte meg a nap végén a 46 tagú mezőnyben.

018
MOB-Média, Szalmás Péter

„Nehezek voltak az utak, de az elmúlt időszakban sokat fejlődtem, még akkor is, ha a harmadik út során elég nagyot hibáztam – értékelt a selejtező végén Tusnády. – Jól kezeltem a stresszt, és ki tudtam használni a hazai közönség támogatását. Őszintén szólva nem tudtam, milyen lesz itthon versenyezni, féltem, hogy túlizgulom, de végül inkább erőt merítettem a hazai szurkolók biztatásából. Élveztem, hogy magyar hangokat hallok, és nagyon örültem, hogy ekkora volt az érdeklődés – üzenem a nézőknek, hogy jöjjenek a többi napon is, mert sokat jelent nekünk!”

Pénteken lead kategóriában mérkőznek meg egymással a mászók – köztük természetesen Tusnády Nimród is –, és bemutatkozik a BMX Freestyle, amelyben Kempf Zozó mérheti össze tudását az ellenfelekkel.

20240619 003 OQS 01
MOB-Média, Szalmás Péter

„Hazai közönség előtt versenyezhetünk egy magas színvonalú, népes mezőnyben, ennél több nem is kell! – nyilatkozta Kempf Zozó. – Mindig arra törekszem, hogy a maximumot hozzam ki magamból, és a hazai közönség plusz motivációt jelent – remélem, ez az esemény sokakat meggyőz majd arról, hogy extrém sportot válasszon. Ez jó lehetőség arra, hogy aki még nem kezdte el, most kipróbálja. Hogy mit várok a pénteki versenytől? A sanghaji első fordulóban becsúszott egy technikai hiba – defektet kaptam –, ez benne van a pakliban, de remélem, itthon minden rendben lesz.”