Újabb orosz szupertini a láthatáron

Újabb orosz szupertini a láthatáron

2012. 12. 29.
Megosztás

A mindössze 13 éves Jelena Radionova második lett az orosz műkorcsolya bajnokságon.


A Jevgenyij Pljuscsenko sikerét hozó csütörtöki férfi viadal után pénteken a női verseny is véget ért az idei orosz műkorcsolya bajnokságon, ahol az utóbbi napokban komoly megfázással küzdő Elizaveta Tuktamiseva győzött. A Szocsiban rendezett versenyen a mindössze 16 éves versenyző már a rövidprogram után is vezetett, a kűrben pedig magas pontszámmal biztosította be elsőségét. Nagy feltűnést keltett viszont a mindössze 13 éves Jelena Radionova produkciója, aki csupán öt pontos hátránnyal végzett a második helyen, megelőzve a korábbi háromszoros orosz bajnok Adelina Sotnikovát.

Érdekesség, hogy amíg a pénteki szereplésről betegsége miatt csak az utolsó pillanatokban határozó Tuktamiseva és Sotnikova ott lehet az Európa-bajnokságon, addig a nemzetközi előírások miatt fiatal kora miatt Radionova nem indulhat a januári zágrábi kontinenstornán.

A párosoknál folytatva idei veretlenségi szériáját az elmúlt év Európa-bajnoka a Tatjana Volosozar - Maxim Trankov duó. A jégtáncban Jekaterina Bobrova - Dmitrij Szolovjov végzett az élen.

(Forrás: hatharom.hu)