Újra itthon Tarics Sándor

Újra itthon Tarics Sándor

2012. 08. 16.
Megosztás

A MOB meghívására a londoni olimpián szurkolt utódainak, majd haza látogatott Tarics Sándor, az 1936-os olimpia győztes vízilabda csapat játékosa, a világ legidősebb élő olimpiai bajnoka.

„Utódaim szenzációs szerepléssel elkápráztatták a világot, csodálatos érzés volt magyarnak lenni” – összegezte röviden véleményét s egyben köszönetet mondott a MOB elnökségének, hogy Peking után ismét szemtanúja lehetett az olimpiai versenyeknek.

A háromszoros bajnok pólós csapat –amint elmondta - csak egyetlen mérkőzésen az amerikaiak ellen játszott igazán jól, s örül annak, hogy a csalódás ellenére az utolsó mérkőzéseken szépen búcsúztak. A lányok fiatal csapatának játéka megnyerte tetszését, s bízik a sikeres folytatásban.

A szellemileg bámulatos frissességnek örvendő 99 éves feltaláló mérnököt, mióta az elmúlt év augusztusában kiderült, hogy a legidősebb élő olimpiai bajnok, tucatnyi ország számtalan riportere kereste fel San Francisco kertes elővárosában, Belvedere-ben lévő otthonában.

Újra itthon szeretné élvezni szülővárosa szépségét, hangulatát. Tíz napos itt tartózkodása idején kötelezettségeinek is eleget akar tenni, találkozik a Műszaki Egyetem rektorával és szeretne köszönetet mondani Schmitt Pál volt Köztársasági elnöknek, a MOB tiszteletbeli elnökének, aki egy éve, augusztus 20-án magas állami kitüntetésben részesítette