Úszóversennyel emlékeztek a volt megyei MOB küldöttre

Úszóversennyel emlékeztek a volt megyei MOB küldöttre

2013. 06. 10.
Megosztás

Hatodik alkalommal emlékeztek meg Salgótarjánban egy medencés hosszútávúszó verseny keretében a Magyar Olimpiai Bizottság volt Nógrád megyei küldöttjéről, sportvezetőjéről, a hat éve elhunyt dr. Gótai Lászlóról.

Négy város hét egyesületének majd félszáz úszója indult vasárnap a salgótarjáni tanuszodában rendezett 6. dr. Gótai László emlékversenyen. A három távon (400, 800 és 1500 m) három korosztályban induló leány és fiú résztvevők közül többen az összes számba beneveztek, így néhányan olyanok is akadtak, akik három, az első helyért járó kupával és aranyéremmel gazdagíthatták eddigi gyűjteményüket.

Salgótarján önkormányzata az első emlékverseny óta vállalta az ezzel járó anyagi terheket és a gáláns díjazás döntő hányadát. A rendező Salgótarjáni Triatlon, Hosszútávúszó és Szabadidős Klub megkeresésére idén első ízben a MOB is hozzájárult az érmek és kupák költségeihez, melyek egy részét a MOB jelenlegi nógrádi küldötte, a labdarúgásban olimpiai bajnok Básti István adta át a dobogós helyezetteknek. A versengést az uszoda napozójában hagyományosan gulyásparti zárta.

(Forrás és fotó: Márton István)