Válassz magadnak sportágat! (És akár hangszert is)

Válassz magadnak sportágat! (És akár hangszert is)

2014. 05. 21.
Megosztás

Május 23-24-én immár tizennegyedik alkalommal rendezik meg a Budapesti Nagy Sportágválasztót a Magyar Olimpiai Bizottság támogatásával, de a kétnapos, ingyenes rendezvényen különböző hangszerekkel is meg lehet ismerkedni.

A MOB az elmúlt években számos módon támogatta az esemény létrejöttét, annak sikerét, míg az idén anyagi erőforrásokat is biztosított a szervezőknek.

Az együttműködést tovább mélyíti, hogy a rendezvény egyik fővédnöke Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke Simicskó István, az EMMI sportért és ifjúságért felelős államtitkára mellett.

A szerdai sajtótájékoztatón Siklós Erik, a MOB kommunikációs és marketing igazgatója tolmácsolta Szabó Bence főtitkár üdvözletét, illetve hozzátette: az olimpiai bizottság számára rendkívül szimpatikus a sportág- és hangszerválasztó ötlete, amely nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy a magyar sportnak ne csak a jelene, hanem a jövője is fényes legyen.

A MOB a nagyszínpaddal szemben saját sátrat állít fel, melyben lehetőséget biztosít különböző sportágak kipróbálására, továbbá olimpiai kvízzel is várja az érdeklődőket.

Az olimpiai bizottság támogatásával emellett felmérés készül arról, melyik fiatal mely sportág felé orientálódik a sportágválasztó nyomán, így a jövőben pontos adatokkal bírunk majd azt illetően, hogy milyen merítési lehetőségekkel bír a magyar sport.

A rendezvényen közel száz sportágba lehet belekóstolni, az airsofttól a petanque-on át a távirányításos modellsportokig rengeteg újdonságot ki lehet próbálni a hagyományos magyar sikerágazatok, így a kajak vagy a vívás mellett.

A nagyszínpadon folyamatosan érdekes és látványos sportbemutatókat láthatnak az érdeklődők és a produkciók között a megjelenő neves sportszemélyiségekkel, olimpiai, világ- és Európa-bajnokainkkal készített riportoknak is szem- és fültanúi lehetnek. A rendezvény vendége lesz többek között Bárdosi Sándor, Erdei Zsolt, Szávay Ágnes, valamint olimpiai bajnok öttusázónk, a MOB sportigazgatói posztját betöltő Fábián László.

A pénteki ünnepélyes megnyitót követően a Magyar Labdarúgó Szövetség sportági helyszínén mini villámfocikupát rendeznek többek között zenészek, olimpikonok, élsportolók részvételével.

A sportágválasztó újdonsága, hogy Kuba, Nigéria, Oroszország, Ukrajna, Mongólia, illetve az andokbeli népek sportjátékaival is meg lehet ismerkedni a Nemzetek Fája alatt, a Világparkban.

A szervezők a sporton túl idén májusban is szeretnék hangsúlyozni a zenei, hangszeres nevelés fontosságát is, így a látogatók a sportágválasztó helyszínén a IV. Budapesti Nagy Hangszerválasztó részesei is lehetnek.

XIV. Budapesti Nagy Sportágválasztó – A SPORT NAPJAI
Társrendezvény: IV. Budapesti Nagy Hangszerválasztó – A HANGSZEREK NAPJAI
2014. május 23-24. – Merkapt Sportközpont, Budapest, X. Maglódi út 12/a
A BELÉPÉS INGYENES!

(czo)