20240727 MA valter attila ferfi orszaguti idofutam 010

Valter Attila meglepetés-időfutamon 22.

2024. 07. 27.
Megosztás

Valter Attila számára szinte az utolsó pillanatban, meglepetésként érkezett, hogy indulhat a párizsi olimpia kerékpáros időfutam-versenyében. A World Tour-kerekes jó versenyzéssel, kevés kockáztatással végül 22. lett.

20240727 MA valter attila ferfi orszaguti idofutam 07
MOB-Média/Molnár Ádám

A versenyt esős időben, Párizs lezárt belvárosában, a Szajna közelében rendezték, az olykor macskaköves, 32,4 kilométeres útvonal az Invalidusokat, a III. Sándor hidat, a Bastille teret, a Jacques Anquetil kerékpárospályát és a Vincennes.i erdőt is érintette.

20240727 MA valter attila ferfi orszaguti idofutam 014
MOB-Média/Molnár Ádám

A Visma-Lease a Bike magyar profi kerekese 38:45.68 perces idővel 22. lett; a versenyt a világbajnok időfutam-specialista belga Remco Evenepoel nyerte 36:12.16-tal.

A versenyen 34-en vettek részt, a magyar bajnok, Tour de Hongrie-győztes, korábban a Giro d'Italia rózsaszínű mezét is viselő magyar kerekes elégedetten nyilatkozott a futam után.

20240727 MA valter attila ferfi orszaguti idofutam 020
MOB-Média/Molnár Ádám

Az olimpia számomra is az elmúlt évek egyik legrangosabb eseménye, de azért minden profi kerekes vágya itt Franciaországban a körversenyen rajthoz állni, és a párizsi macskaköves befutón célba érni. Meglepetésként érintett nagyjából tíz nappal ezelőtt, hogy az olimpián az országúti mezőnyverseny mellett az időfutamban is rajthoz állhatok. Jól ment, azt érzem. Nem vagyok a szám specialistája, és nem is áll kifejezetten közel a szívemhez. Montival kezdtem, országútival folytattam, de azon belül az időfutam nem áll közel hozzám. Nagyon csúszós volt az út, többször megcsúsztam én is, éppen ezért nagyon lassan vettem a kanyarokat, a lábak jók volta, az erő velem volt. Hozzátette: olvasta az úszó olimpikon Késely Ajna nyilatkozatát reggel, és nagyon egyet tud vele érezni. "Soha nem leszek ebben a számban olimpiai bajnok, ezt ki merem jelenteni; magamat akartam ma legyőzni, és amikor nagyon nehéz volt, magammal vitatkoztam fejben, 'csak nyomd le magad, mintha rossz napod lenne, annál legyen jobb, aztán jobb és jobb."