Kerékpár-vb Skóciában

Vas Kata Blanka indul Mountain Bike-ban az olimpián

2024. 06. 21.
Megosztás

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöksége, a 2024. március 26-i elnökségi ülésen – Benkó László MTB szövetségi kapitány javaslata szerint, a MOB és az érintett versenyzőkkel egyeztetett – kiírt válogató versenyek alapján, valamint a szövetségi kapitány javaslatára – figyelembe véve az elmúlt évek és olimpiai ciklus eredményeit – a 2024-es párizsi olimpia MTB XCO női versenyszámába Vas Kata Blankát jelöli indulónak, tartalék versenyző Buzsáki Virág.

A három évvel ezelőtt negyedikként célba érő Vas Blanka szerezte meg a kvótát azzal, hogy tavaly ötödik lett az U23-asok között a glasgow-i összkerékpáros világbajnokságon, és a válogatásra kiírt versenyek mindegyikén ő szerepelt a legjobban.

Benkó László a hét elején kiemelte: mivel Vas Blanka országúton és hegyikerékpárban egyaránt intenzív edzéseket végzett magaslaton Livignóban, így szerdán nem áll(t) rajthoz az időfutam ob-n, vasárnap viszont a mezőnyversenyben igen. Ezt követően két boszniai felkészülési verseny vár rá hegyikerékpárban, hogy az ott elért eredményekkel javítson rajtpozícióján az ötkarikás játékokra.

(Nyitókép: MTI/EPA/Adam Vaughan)