Férfi kézilabda olimpiai selejtezõ - Norvégia-Magyarország

Vasárnap a portugálok ellen győzni kell az olimpiai részvételért

2024. 03. 16.
Megosztás

A magyar férfi kézilabda-válogatott 29-25-re kikapott Norvégiától az olimpiai selejtező tatabányai csoportjának második fordulójában, szombaton.

Férfi kézilabda olimpiai selejtezõ - Norvégia-Magyarország
MTI, Bodnár Boglárka

A csapat annak tudatában kezdte a találkozót, hogy győzelem esetén sem biztos még az olimpiai kvótája, de vereséggel is marad esélye vasárnap kiharcolni a kijutást.
Támadásban és védekezésben is remek teljesítménnyel kezdtek a skandinávok, ráadásul Torbjörn Bergerud bravúrosan védett. A telt ház előtt, remek hangulatban játszó magyarok hiába próbálkoztak sok mindennel a 11. percben már 7-3-as hátrányban voltak. A meccs negyedénél lezárult az a tendencia, hogy minden magyar találatra kettővel válaszolt az ellenfél. A hazaiak felvették a norvégok tempóját és a találkozó ritmusát, de mínusz háromnál megtorpant a felzárkózásuk, mert két büntetőt is elrontottak, a félidőt 16-13 hátrányban zárták.
Az első félidő utolsó hét percéhez képest meglepően nagy fölényben kezdte a második felvonást Norvégia, amely 5-1-es sorozatot produkált, és mint később kiderült, ezzel eldöntötte a meccset. A meccs háromnegyedénél az ellenfél legnagyobb sztárja, Sander Sagosen a harmadik kiállítása miatt végleg kivált a játékból. A hajrában azért küzdhettek a hazaiak, hogy ne kapjanak ki három gólnál többel, és így vasárnap a portugálok ellen a döntetlen is elég legyen számukra a kvótához, de nem jártak sikerrel. A magyarok - akik egyszer sem vezettek az egész mérkőzésen - csak akkor szereznek kvótát, ha vasárnap legyőzik Portugáliát.
A norvégok a szombati győzelmükkel kijutottak az ötkarikás játékokra.

A szombati eredmények:
Portugália-Tunézia 37-29 (18-12)
Norvégia-Magyarország 29-25 (16-13)

csütörtökön játszották:
Magyarország-Tunézia 33-24 (17-10)
Norvégia-Portugália 32-29 (18-13)

vasárnap játsszák:
Tunézia-Norvégia 18.30
Magyarország-Portugália 21.00
Az állás: 1. Norvégia 4 pont, 2. Portugália 2 (66-61), 3. Magyarország 2 (58-53), 4. Tunézia 0
A csoport első két helyezettje jut ki a nyári, párizsi olimpiára.