Vastagh Regős Márta: "Edit sikere nagy serkentés a következő generációnak"

Vastagh Regős Márta: "Edit sikere nagy serkentés a következő generációnak"

2014. 02. 16.
Megosztás

Az Egyesült Államokban élő korábbi alpesi síző olimpikon, Vastagh Regős Márta büszke Miklós Edit szereplésére, ami - mint mondja - új lendületet adhat a következő síző generáció számára.

Vastagh Regős Márta Salt Lake Cityben, 2002-ben indult az alpesi sízők versenyében, ahol óriás-műlesiklásban 44. lett. Az akkori téli ötkarikás játékokon népes magyar küldöttség vett részt, 4 sportág, összesen 25 versenyzője utazott az Egyesült Állmokba. A magyarok 30 versenyszámban álltak rajthoz.

Márta egyenes adásban nem tudta nézni a futamokat, de természetesen figyelemmel kíséri a szocsi olimpiát, és mint korábbi alpesi versenyzőnek, van véleménye a csíkszeredai magyar versenyző teljesítményéről.

„Hatalmas öröm és büszkeség töltött el, ahogy láttam Miklós Edit fantasztikus eredményeit: hetedik es tizenötödik hely... Különösen, hogy több mint egy harmada a mezőnyek nem tudta befejezni a futamot. Ezek a sikerek nem csak rekordok a magyar síelés történelmében, de hihetetlenül jók világviszonylatban is. Edit sikere nagy serkentés lehet a következő generációnak, példa értékű, és azt sugallja, nincsen lehetetlen! Nem sokan vagyunk, akik átéltük, és igazán megértjük, min megy Edit keresztül egy alpesi verseny alkalmával. A feszültség hatalmas, és ezért is még nagyobb elismeréssel tartozunk neki az eredményeiért és az edzőinek a felkészítés sikeréért egyaránt” – mondta a mob.hu-nak a miskolci születésű, Egyesült Államokban élő síző, akinek edzője Vastagh István volt.

(Fotó: Donald Miralle/Getty Images)