Kulcsár Krisztián a vívószövetség általános alelnöke

A riói programról is döntöttek a 100 éves Nemzetközi Vívószövetség kongresszusán

2013. 11. 29.
Megosztás

A Nemzetközi Vívószövetség 100 éves, centenáriumi közgyűlésén, Párizsban, a 2014-es és 2015-ös világbajnokságok helyszíneiről, továbbá Riót érintő kérdésekben is döntés született pénteken.

Mint arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, dr. Kamuti Jenőt délelőtt örökös tiszteletbeli taggá választotta a közgyűlés.

A helyszínen tartózkodik a Magyar Vívó Szövetség alelnöke, Kulcsár Krisztián is, aki a mob.hu-nak összefoglalta a pénteki nap legfontosabb érdemi részeit.

"Szomorú, de várható döntés született arról, hogy a rotációs elvek alapján, a riói olimpia műsorában nem szerepel a férfi kardcsapat és a női tőrcsapat versenye.
A közgyűlés versenyhelyszínek tekintetében is döntést hozott: Kazany lesz a 2014-es, míg Moszkva a 2015-ös felnőtt vébé helyszíne. Magyar vonatkozású hír, hogy a jövő évi veterán világbajnokságot Győr rendezi" - foglalta össze az olimpiai ezüstérmes, világbajnok párbajtőrvívó.

A Fie.org beszámolója alapján Lipcse és Doha bemutatták pályázatukat a 2017-es világbajnokság megrendezésére. A kongresszus közfelkiáltással megerősítette Ghána és Szamoa csatlakozását, mint új tagszövetségeknek, így azok száma 149-re bővült.

Miután Kazany, egy másik város visszalépését követően vállalta a jövő évi vébé-rendezést, Alisher Usmanov, a Nemzetközi Vívószövetség elnöke köszönetét fejezte ki az orosz város, és a leendő rendezők felé.