20231204 004 fair play dijatado

„Végre sikerült!”

2024. 09. 04.
Megosztás

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke levélben gratulált dr. Kamuti Jenőnek, amiért az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) május 19-ét a Fair Play világnapjává nyilvánította.

Az éjjeli órákban az ENSZ közgyűlése a teljes tagság konszenzusával elfogadta azt a magyar kezdeményezésű határozatot, amely május 19-ét a Fair Play világnapjává nyilvánítja – jelentette be Facebook-oldalán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter július első napjaiban. „Alig három héttel a XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok előtt, nem túlzás kijelenteni, hogy világszinten is ez a legnagyobb kiállás a sport függetlensége mellett és a világ újbóli blokkosodása ellen. Mindez pedig hozzánk, magyarokhoz kötődik... Hatalmas eredmény, hogy a Magyarország által vezetett tárgyalásoknak ilyen széles koalíciót sikerült összehoznia a kezdeményezésünk mögött... Az ENSZ közgyűlésének július 1-jei döntése tehát világos: május 19-e mostantól a Fair Play világnapja” – zárta bejegyzését Szijjártó Péter még a párizsi olimpia előtt.

„Végre sikerült! Hosszú évek próbálkozása után, Orbán Viktor és a Magyar Kormány segítségével sikerült május 19-ét a Fair Play világnapjává tenni. Az ENSZ-ben 93 szervezet elfogadta kérésünket. Ezúton is köszönetemet fejezem ki miniszterelnök úrnak és csapatának a segítségét, hogy a politika is támogatja a fair play szellemiségét, nem csak a sportban, hanem az élet minden területén egyaránt. Ezzel az eredménnyel a világ valamennyi nemzeti olimpiai bizottsága és sportszervezete felvállalhatja a fair play szellemiségének terjesztésében a politika támogatását is” – fogalmazott a Magyar és a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke, a Nemzet Sportolója, dr. Kamuti Jenő.

Kamutijeno orbanviktor 24 08 21