Vietnamba készülnek a magyar lábtoll-labdázók

Vietnamba készülnek a magyar lábtoll-labdázók

2013. 01. 17.
Megosztás

A Nemzetközi Lábtoll-labda Szövetség (ISF) pekingi titkársága megküldte hivatalos értesítését a 7. Lábtoll-labda Világbajnokság helyszínéről és időpontjáról.

A vb helyszíne a lábtoll-labda nagyhatalomnak számító Vietnam déli részén, a Ho Chi Minh Citytől 150 kilométerre található trópusi éghajlatú Dong Thap tartomány fővárosa, a 150.000 lakosú Cao Lanh lesz. A vb időpontja 2013. szeptember 1-5.

Szeptember elsején nemzetközi játékvezetői tréning, technikai értekezlet és ismerkedési est szerepel a programban. A hivatalos megnyitóünnepség szeptember 2-án Vietnam nemzeti ünnepén lesz. Ugyanezen a napon tartja majd közgyűlését az International Shuttlecock Federation. A hét versenyszám mérkőzéseit szeptember 3-án, 4-én és 5-én rendezik.

A világbajnokságra meghívást kapott a magyar lábtoll-labda válogatott: 12 játékos, egy csapatvezető, két edző és egy játékvezető. Az ISF közgyűlésen két magyar küldött vehet részt. A magyar versenyzőknek a februárban kezdődő ötfordulós válogatón lehet jogot szerezniük a vb-indulásra.

(Fehér János/Magyar Lábtoll-labda Szövetség)