„Világcsúcs-beállítás” Sikátoron

„Világcsúcs-beállítás” Sikátoron

2014. 08. 06.
Megosztás

A hétvégi sikátori falunapon idén is sor került a Zsivótzky Emlékfutás-ra, amelyet ezúttal is közösen rendezett meg az olimpiai bajnok kalapácsvetőnk nevét viselő kör és a helyi önkormányzat. A verseny távja, immár hagyományosan, a Zsivótzky Gyula második világcsúcsát jelentő 73,76 méterrel azonos volt, s ezt a színes program részeként bárkinek futva lehetett teljesítenie.

Erre Vighné Kemény Teréz polgármester asszony a rajtnál elhelyezett hirdetménnyel is felhívta a figyelmet, egyben minden jelenlévőt emlékeztetve a negyvenhat évvel ezelőtti nagy dobásra – a fiatalabbak ismeretébe pedig ily módon is „bevésve” az akkori világraszóló eredményt.

A győzteseknek járó szép érmekért zajló küzdelmekre négy korcsoportban (kicsik, nagyok, felnőttek, seniorok) a helyszínen - akár sportfelszerelés nélkül is - lehetett nevezni. A különböző korosztályokat képviselő versenyzők egyaránt nagy izgalommal készültek a rajtra, s szép stílusban, változatos versengés közepette teljesítették a zöld környezetben kijelölt pályát.



Az emlékfutás jól illeszkedett a falunap ünnepi programjába. Ezt erősítette az eredményhirdetés is, ahol a verseny új és ismétlő bajnokai vehették át elismeréseiket. A tavalyi forma átmentése éppen Vigh Domonkosnak, az olimpiai kör alelnökének sikerült legjobban, a seniorok mezőnyében.

(PJK)