Világliga: A vb-bronzérmes csapatra épül a női pólósok olaszok elleni kerete

Világliga: A vb-bronzérmes csapatra épül a női pólósok olaszok elleni kerete

2014. 03. 18.
Megosztás

Alapvetően világbajnoki bronzérmes csapatára épít Merész András szövetségi kapitány az olaszok elleni világliga-mérkőzésen, amelyet Budapesten, a Nyéki Imre Uszodában rendeznek kedden.

A szakvezető hétfő este tette közzé 13 fős együttesének névsorát. A csapat a vl-selejtező előtt a leendő ellenféllel közösen, kétkapus edzésekkel készült a tétmérkőzésre a Honvéd Köér utcai uszodájában.
"Szerencsére nincs sérültünk, remélem, holnapig már nem is lesz" - nyilatkozott Merész András a magyar szövetség honlapjának.
A kétkapus játékról annyit mondott, hogy délelőtt nyertek két vagy három góllal, délután döntetlen lett, de nyilván nem az eredmény volt most a legfontosabb.
"Kipróbáltunk egy-két dolgot, amit esetleg majd felhasználhatunk. Az olaszok játékában semmi újdonság nincs, ismerjük őket, tudjuk, mi az, amiben jók.
Ez a négy nap és a görög meccs előtti két nap jelenti az utolsó közös edzéssorozatot azelőtt, mielőtt elkezdjük az Eb-felkészülést" - mondta a kapitány.

Az olaszok az Európa-bajnoki címvédők. Budapestre érkezett csapatukban nyolcan kaptak helyet az 2012-es eindhoveni gárdából.
A csapatkapitányuk a 35 éves Tania Di Mario, aki tagja volt a 2004-es olimpián bajnoki címet szerző olasz gárdának. Mellette egyszeres világ és háromszoros Európa-bajnok.

Az olaszok elleni magyar keret:
Gangl Edina, Kasó Orsolya - kapusok, Bujka Barbara, Csabai Dóra, Czigány Dóra, Keszthelyi Rita, Kisteleki Dóra, Kisteleki Hanna, Menczinger Kata, Sikter Diána, Szücs Gabriella, Takács Orsolya, Tóth Ildikó - mezőnyjátékosok

Az olaszok kerete:
Laura Teani (Plebiscito Padova), Silvia Motta, Gloria Giachi és Laura Repetto (Firenze Waterpolo), Rosaria Aiello, Tania Di Mario, Valeria Palmieri és Arianna Garibotti (Orizzonte Catania), Aleksandra Cotti, Teresa Frassinetti, Roberta Bianconi és Elisa Queirolo (Rapallo Pallanuoto), Giulia Emmolo és Giulia Gorlero (Mediterranea Imperia).

A vl-találkozó 18.20-kor kezdődik a Kondorosi úti uszodában.

(Forrás: MTI / MOB)