Vízilabda Eb: 100 nappal a rajt előtt, Alfred a béka (videóval)

Vízilabda Eb: 100 nappal a rajt előtt, Alfred a béka (videóval)

2014. 04. 04.
Megosztás

Teltházas sajtótájékoztatót tartott a hazai vízilabda szövetség száz nappal a kontinensviadal rajtja előtt. A sajtótájékoztatón megjelent Nemcsik Balázs, a szervezőbizottság ügyvezető igazgatója, Benedek Tibor a férfi- és Merész András a női válogatott kapitánya.

A hallgatóság között foglalt helyet Kemény Dénes, a szövetség elnöke, Drávusz Rita és Kásás Tamás az EB két arca.

Nemcsik Balázs elmondta, hogy hétfőn az online jegyértékesítés újabb szakasza kezdődik, amikor több ezer belépő találhat gazdára.

A sportvezető hozzátette, már eddig is sokan jelentkeztek, de további önkénteseket is várnak. Kitért arra, hogy a margitszigeti Hajós uszodában és környékén javában zajlanak a munkálatok, az összesen hatezer embert befogadó nézőtér, a lelátók és az uszodatér mellett például a sportszálló is megújul. Úgy fogalmazott, hogy az Eb-re való felkészülésben ott tartanak, "ahol éppen tartani kell".



A sajtótájékoztatón két hivatalos és ünnepélyes bejelentést tettek: egyrészt a közönségszavazás alapján az Eb kabalafigurája, a béka az Alfred nevet kapta, másrészt a szövetség együttműködéseképp exkluzív porcelánkészletet ad ki a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. húsvét előtt.

A négyrészes reggeliző szett az Eb kabalafigurájával díszített porcelánkészlet, amely limitált kiadásban kerül a cég üzleteibe. A készlet ára 19 900 forint, ebből 2000 forintot a Szalay Iván Alapítvány kap. A szervezet minden évben díjazza a legtehetségesebb fiú és lány utánpótláskorú játékost.

A sajtótájékoztatón a két kapitány beszámolt csapataik Eb-ig, illetve az azt követő világkupadöntőig tartó programjáról is.

(A beszámolókat videókkal a hétvégén közöljük.)

(Fotók: Kovács Anikó)