Vízilabda Eb: csütörtöktől óriáskivetítők, szurkolói villamos kvízvetélkedővel

Vízilabda Eb: csütörtöktől óriáskivetítők, szurkolói villamos kvízvetélkedővel

2014. 07. 24.
Megosztás

Csütörtöktől vasárnapig óriáskivetítőkön is nyomon követhetők a Budapesten, a belvárosban a vízilabda Európa-bajnokság záró szakaszának mérkőzései.

A kontinensviadal utolsó négy napján esedékes összes meccs megtekintésére az Erzsébet híd pesti lábánál, a Március 15. téren megépült Vodafone Vízilabda Aréna kínál lehetőséget, amelyet szerdán sajtótájékoztató keretében avattak fel.

„A szurkolói központban az M1-nek köszönhetően csütörtöktől az Eb valamennyi férfi és női mérkőzését, így az elődöntőket és a döntőket is élőben lehet látni” – fogalmazott Beck György, a Vodafone Magyarország elnöke, a hazai sportági szövetség társelnöke.

A minden nap délelőtt 10 órakor nyitó arénának – ahová a belépés ingyenes – a legfőbb eleme egy 8x16 méteres, átlátszó falú látványmedence, ahol bemutatómeccseket és egyéb attrakciókat rendeznek. A médiaeseményen a medencét a közelmúlt olyan pólós kiválóságai avatták fel, mint például az Eb női „arca”, a világ- és Európa-bajnok Drávucz Rita, a háromszoros olimpiai bajnok Kiss Gergely és Szécsi Zoltán, s az egyszeres ötkarikás aranyérmes Kósz Zoltán.

Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda-szövetség elnöke az Eb iránti érdeklődésről elmondta, hogy a margitszigeti Hajós uszodába szerdán kilátogatókkal együtt összességében átlépik az ötvenezres nézőszámot, amit jelentősnek nevezett. Hozzáfűzte, azzal, hogy mindkét magyar válogatott a legjobb négy közé jutott, az általános elvárásnak Benedek Tibor és Merész András együttese is egyformán eleget tett.

„Csalódás már nem érhet bennünket, még ha vereséget szenvedne is akár a férfi, akár a női csapatunk a folytatásban. Na de mért kapna ki bármelyik is?…” – mondta Kemény Dénes.

A Vodafone Vízilabda Aréna nyitva tartása:

Július 24., csütörtök: 10:00 -19:00
Július 25., péntek: 10:00 - 23:00
Július 26., szombat: 10:00 - 23:00
Július 27., vasárnap: 10:00 - 23:00

Élő közvetítés, kvíz és értékes nyeremények a szurkolói villamoson

A szurkolók támogatása rengeteg erőt ad a férfi és női vízilabda válogatottnak, akik biztos léptekkel haladnak a döntő felé. Szurkolni nem csak a helyszínen tudunk, hiszen a mérkőzéseket megtekinthetjük utazás közben a szurkolói villamoson is, ahol számos játék, vetélkedő is vár az utasokra. Július 24-től utazzunk, szurkoljunk és játszunk az 61-es vonalán közlekedő szurkolói villamoson.

A kizárólag az Európa-bajnokság tiszteletére kivitelezett szurkolói villamoson nem csak a közvetítéseket nézhetik meg az utasok, de a meghatározott időszakokban különböző játékok is lesznek számos nyereményért.

Az utasok műsorvezető segítségével kvíz kérdésekre válaszolhatnak, illetve játékos vetélkedőkben vehetnek részt utazás közben, a 61-es villamos útvonalán, az alábbi napokon a magyar érdekeltségű mérkőzések alatt:

2014. július 24-én, csütörtökön
2014. július 25-én, pénteken
2014. július 26-án, szombaton és
2014. július 27-én, vasárnap.

A szurkolói villamos július 21-e és 27-e között a 61-es villamos vonalán, Hűvösvölgy és Móricz Zsigmond körtér között közlekedik.

(Forrás: MTI, MVSZ)