Vízilabdázóink közelebb kerültek a riói kvótához

Vízilabdázóink közelebb kerültek a riói kvótához

2016. 01. 19.
Megosztás

A női vízilabda-válogatott az Európa-bajnokság csoportkörének utolsó találkozóján a második helyért mérkőzött az oroszokkal Belgrádban. A találkozó nagy részében biztosan vezetett a magyar együttes.

A harmadik negyed végén már négy gólos (9:5) volt az előny. Az oroszok nem adták fel, s egy perccel a mérkőzés vége előtt kiegyenlítettek, de 47 másodperccel a lefújás előtt előnyben gólt szerezve 11:10-re nyert a magyar gárda, és megszerezte a csoport második helyét a hollandok mögött.

Ezzel a helyezéssel a magyar válogatott elkerülte a nyolc között a másik csoport két legerősebb gárdáját a spanyol és olasz válogatottat. A másik csoportban kedden fejezik be a csoportmérkőzéseket, de az erőviszonyokat tekintve minden valószínűség szerint a negyeddöntőben a franciákkal mérkőzhetnek lányaink. Az oroszok ellen mutatott játékkal bizton remélhetjük, hogy csapatunk akár a döntőig is menetelhet, s akkor olimpiai kvótáért mérkőzhet majd.

A várható negyeddöntő párosítása:

Hollandia-Németország
Oroszország-Spanyolország/Olaszország vesztese
Magyarország-Franciaország
Görögország- Spanyolország/Olaszország győztese



Kedden a férfiak következnek. Mivel a negyeddöntő felső ágán Szerbia és Görögország már bejutott a négy közé, s e két együttes már rendelkezik olimpiai kvótával, így a magyar-horvát találkozón Benedek Tibor együttesének kettős a tétje: egyrészt a továbbjutás, másrészt egy mérkőzésre kerülhet a gárda az olimpiai kvótától, hiszen az ág másik mérkőzésén a Montenegró-Olaszország találkozó győztesével mérkőzhetne a döntőért és az olimpiai kvótáért.

A mai két mérkőzés:

Olaszország-Montenegró – 18.45
Magyarország-Horvátország – 20.15

Az elődöntő párosítása:

Görögország-Szerbia
Olaszország/Montenegró – Magyarország/Horvátország

(MOB, Fotók: waterpolo.hu)