Tizennégy fair play-díjat adott át a MOB

„Zöld az új bordó! Az eddigi legjobb kollekció!”

2016. 07. 09.
Megosztás

„Hozzávetőlegesen közel háromszáz emberről van szó, akik átveszik az olimpiai formaruhát és az adidas-felszerelést, köztük sportolók, edzők, sportszakemberek, továbbá az egészségügyi csapat tagjai, orvosok, gyúrók, de a technikai személyzetet, például a fegyvermestert is mondhatnám” - összegezte Szabó Bence, a MOB főtitkára, aki az olimpián a Magyar Csapat delegációvezető-helyettese lesz. A sportolók elégedettek a felszereléssel, legtöbben tetszésüket fejezik ki a dizájn iránt.

Évekkel ezelőtt már tárgyaltunk az adidasszal, és büszkék lehetünk rá, hogy a briteket, a német válogatottat, Magyarországot és Ausztráliát szereli fel a nagy sportnemzetek közül” - tette hozzá Szabó Bence, kétszeres olimpiai bajnok kardvívó.

Az adidas részéről Császári Attila korábban a mob.hu-nak hangsúlyozta, a riói sportruházattal elsősorban a fiatalos igényeknek kívánnak megfelelni. „Külön lesz férfi és női kollekció, a ruhák vonalvezetése pedig igen trendi, tetszetős lesz" - mondta a marketingmenedzser, aki büszkén hozzátette, az 1968-as alapítás óta két olimpiai bizottságot öltöztet folyamatosan az adidas: a németet és a magyart.

„Legalább negyven ruhadarab összesen, elfáradok, mire felpróbálom az összeset” - vélekedett a birkózó Sastin Marianna. „Azt kell mondjam, nekem nagyon tetszik” - hangsúlyozta a harmadik olimpiájára készülő világbajnoknő, akinek van már bőven összehasonlítási alapja.

Cholnoki Sára többekhez hasonlóan Facebook-oldalán osztott meg egy képet arról, hogy átvette az olimpiai ruházatot és felszerelést. ”Zöld az új bordó! Az eddigi legjobb kollekció!” - írta a szörfös.

Faldum Gábor triatlonista úgy fogalmazott, „Karácsony volt a Symában. Átvehettük az olimpiai szettet!”

A Syma csarnokban szombaton reggel kezdődött a Use Unused által tervezett olimpiai formaruha és az adidas sportfelszerelések átadása a riói ötkarikás játékokra utazó Magyar Olimpiai Csapat tagjainak.

Az alábbi videóban Miskolczi Júlianna sportlövő be is mutat néhány darabot a felszerelésből...

A ruhaátadás alkalmával egy 20 fős csapat várja a sportolókat, és 18 próbafülke áll rendelkezésre a Symában. A hivatalos átadás július 15-ig tart, a majd' 160 sportolónak és a közel 300 fős delegációnak addig van ideje ellátogatni a Syma csarnokba.

Az adidas sportfelszerelés négy különböző kollekcióból áll (fotók és bemutató itt), a Use Unused által tervezett formaruha pedig kettőből: a felvonulóból és egy lazább összeállításból áll.

Mint ismert, többlépcsős pályázat keretében választotta ki a Magyar Olimpiai Bizottság a 2016. évi riói ötkarikás játékokon résztvevő Magyar Olimpiai Csapat formaruhájának tervezőjét. A MOB tizenegy pályázat közül, szakmai tanácsadók segítségével hirdette ki a végső győztest, a Use Unused kollektíváját. A bemutatóról bővebben ide kattintva olvashatnak.

(MOB)