„Zolinak elég, ha tartja a szintet”

„Zolinak elég, ha tartja a szintet”

2015. 08. 18.
Megosztás

A mob.hu stábja már most a virtuális riói lelátón szorít a magyar sikerekért: pontosan egy év múlva, 2016. augusztus 18-án, az olimpiai játékok 13. versenynapján szurkolhatunk férfi kajakkettesünknek, melynek tagja lehet az a Kammerer Zoltán, aki a négyesnek szintén erőssége Tóth Dáviddal, Kulifai Tamással és Pauman Dániellel.

Ez utóbbi számban legutóbb 2004-ben álhatott magyar egység az olimpiai dobogó tetején. Az akkori négyesből még aktív „nagy öreg”, Kammerer Zoltán hatodik olimpiájára készül, ami önmagában is kimagasló teljesítmény, hisz eddig a legnagyobbak közül Gerevich Aladárról mondható el, hogy egymást követő hat olimpián vett részt.

Kammerer nyert már háromszor, de ahogy a mondás is tartja: három a magyar igazság és egy a ráadás.

„Nekem már megadatott a győzelem, de szeretném, ha társaim is átélnék ezt. És persze jó lenne újra a csúcsra repíteni Kati nénit!” – mondta edzőjük, Fábiánné Rozsnyói Katalin kapcsán a mob.hu-nak.

A fiúk épp csomagolnak és egy hét múlva ilyenkor remélhetőleg kijelenthetjük, biztos résztvevői a nyári játékoknak, akkor ugyanis már túl lesznek a hétvégi milánói kvalifikációs világbajnokságon, ahol nem kisebb a tét, mint a kvóta megszerzése. Az első alkalommal megrendezett bakui Európa-játékokon, melyet egyfajta „mini olimpiának” is tekinthetünk, nekik szólt a magyar himnusz.

„Jövő ilyenkor már ott szeretnénk izzítani a verseny helyszínén, s nevünket – amit a média es a közvélemény ránk szabott – megújíthatjuk Ezüst négyesről Arany négyesre. Olyanok vagyunk, mint a jó vörös bor, a 2012 óta eltelt idő csak jobbá érlelte a csapatot!” – fogalmazott Pauman Dániel, majd átadta a szót Kulifai Tamásnak.

„Bízom benne, hogy egy év múlva ott leszünk Rióban, és feltehetjük a koronát a négyesünk addigra már ötéves, szép időszakára.”

A csupa mosoly Tóth Dávid hozzátette: „Remélem, hogy életünk formájában leszünk – na jó, Zoli ezen már túl van, neki elég, ha tartja a szintet – és nyerni tudunk. Egy ezüstérem után igazán elégedettek már csak az arannyal lehetünk.”

(MOB)