Zsivótzkys maraton-debütálás

Zsivótzkys maraton-debütálás

2017. 10. 18.
Megosztás


A sikátori Zsivótzky Gyula Olimpiai Kör egyik célkitűzése, hogy az olimpiai eszme ápolása mellett változatos programokkal járuljon hozzá a sport, a rendszeres mozgás népszerűsítéséhez.

Az egyesület tagjai az előbbiek jegyében már ebben az évben is igazán eseményekben gazdag időszakot tudhatnak maguk mögött. Nézőként, szurkolóként szinte minden jelentős hazai sporteseményen ott voltak, s a saját rendezvényeiken kívül is igyekeztek tudásukat, felkészültségüket különböző versenyeken megmérettetni, bizonyítani.

A „zsivótzkys” versenyszámok vasárnaptól Printz Ákosnak köszönhetően bővültek, miután a kör színeiben nevezett élete első maratoni futására, és sikerrel teljesítette is a távot a 32. SPAR Budapest Maratonon. Ákos a hétezres mezőnyből 752.-ként ért célba, s újoncként a 3:36,15-ös időeredményével is elégedett lehetett.

Az újdonsült maratonista, aki egyben a mosonmagyaróvári Strucc Futóklubnak is lelkes és eredményes tagja, a Zsivótzky Kör erre az alkalomra készült pólójában fogadta a gratulációkat, a sokezres futóünnepen ily módon is erősítve az egyesület és általában az olimpiai körök arculatát.

(MOA/PJK)