Nyitott játékok banner

„Nyitott Játékok – Párizs 2024” olimpiai szellemi vetélkedő


3. forduló kérdések (pdf formában itt letölthető)

1.

Hány olimpián fordult elő, hogy a dobogó 2. fokán egyéni versenyszámban pontosan 3 ezüstérmes állt?

2.

Az atlétika sportág olimpikonjai közül hány olyan van, aki az olimpiákon egyéni versenyszám(ok)ban éremfajtából csak aranyérmet nyert, de abból legalább négyet szerzett?

3.

A női kosárlabda tornák mérkőzéseinek vonatkozásában mekkora volt a legnagyobb pontkülönbség 2 csapat között?

4.

Hány olyan olimpiai eredményhirdetés fordult elő az olimpiákon, amely során valamely versenyszám 1. helyén ugyanannak az országnak több versenyzője is végzett?

5.

Hány magyar részvételű olimpián fordult elő, hogy kajak-kenus olimpikonjaink a csapathajó (nem egyéni) versenyszámokban mindössze 1 érmet szereztek az adott olimpián?

6.

Melyik volt az utolsó olyan olimpia, amelyen a lovaglás sportág egyik versenyszáma volt az utolsó versenyesemény?

7.

Melyik évben nyerte női olimpikon az első olimpiai érmet a Dél-Amerika kontinenshez tartozó országok versenyzői közül?

8.

Hány olyan nyári olimpia volt, ahol az USA női atlétái olimpiai részvételeik során nem nyertek aranyérmet?

9.

Összesen hány versenyző nem töltötte be a 18. életévét a versenyük idején a 2020-as tokiói olimpia gördeszka sportág női street és park versenyszámainak olimpiai pontszerzői (1-6. hely) közül?

10.

Melyik olimpián fordult elő, hogy a kettes bobok versenyében összesítésben az első 2 helyen holtverseny alakult ki az időeredmény alapján, de végül a leggyorsabb futameredmény figyelembevételével nem hirdettek holtversenyt?

11.

Hányadik helyezést ért el Mexikóvárosban a legjobban szereplő női sportlövő olimpikon?

12.

Hány világcsúcsot értek el a versenyzők úszásban a 2008-as pekingi olimpián?

13.

Melyik olimpián fordult elő, hogy az olimpiát 18 napos időtartam alatt rendezték meg (a megnyitó napjával kezdve és a záróünnepség napjával bezárólag)?

14.

Melyik olimpián nyert először női olimpikon olimpiai érmet sportlövészetben?

15.

Hány olyan atléta olimpikon van, aki mind a 4x100 m, mind a 4x400 m váltóval olimpiai érmet tudott nyerni?

16.

Hányas számú mezben játszotta végig a helsinki olimpiát a labdarúgó Kocsis Sándor?

17.

Hány magyar kajak-kenus olimpikonunk tudott egyéni és csapat versenyszámban is olimpiai érmet nyerni?

18.

Az olimpiákon hány ezüstérmet nyertek a magyar versenyzők csapat (nem egyéni) versenyszámokban (művészeti versenyeket egyéni versenyszámnak tekintjük, még ha több díjazottja is volt ugyanannak az alkotásnak)?

19.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak hány olyan szavazati joggal rendelkező tagja van a jelenleg funkcionáló testületnek, aki egyben valamelyik olimpiai sportág nemzetközi sportszövetségének jelenlegi elnöke is?

20.

Hány olyan olimpikon van az olimpiatörténelemben, aki olimpiai aranyérmet csak csapat versenyszám(ok)ban tudott nyerni, de csapataranyból legalább 5-öt nyert az olimpiákon?

Tájékoztatás a Játékosok számára:

A 2. forduló megoldásánál jeleztük, hogy ha játékosaink közül bárki talál a legalább 5x NOB tagok vonatkozásában általunk nem említett neveket, akkor azt mindenképp jelezzük, már csak a tényleges pontozás miatt is.

Nos, Vödrös Attila játékosunk összevetette a nagyságrandileg 600 körüli NOB tagot a legalább 5x olimpiai résztvevőkkel, és megküldte nekünk a teljeskörű, 17 nevet tartalmazó tényleges megoldást:

a jelenlegiek: 1. II. Albert (MON); 2. K. Coventry (ZIM); 3. E. Terho (FIN); 4. D. Gudzineviciute (LTU); 5. P. Gasol (ESP); 6. F. Pellegrini (ITA);

korábban: 7. J. Tomkins (AUS); 8. H. Wickenheiser (CAN); 9. K. Randall (USA); 10. I. Szewinska (POL); 11. J. Zelezny (CZE); 12. M. Di Centa (ITA);13. M. Estiarte (ESP); 14. B. Kendall (NZL); 15. P. Tallberg (FIN); 16. R. Singh (IND); 17. O.E. Bjørndalen (NOR).

Gratulálunk játékosunk kitartásához, eltökéltségéhez és nagyon köszönjük a feltett kérdés ezen megközelítésű teljeskörű megfejtését. (Földvári Zoltán játékosunk ezek alapján nem kap pontot a kérdésre)

A 4. forduló kérdései a versenykiírás szerint kerülnek majd fel a honlapra a következő héten, a Húsvéti ünnepnapok figyelembe vétele miatt határozta meg a szervezőbizottság az április 4-5. (csütörtök-péntek) megoldási napokat, a 1-4. forduló utáni pontállás és a 4. forduló megoldásai pedig hétfőn (április 8-án) lesznek feltéve a honlapra.

Az 5. fordulóban pedig visszatérünk a szerda-csütörtök megoldási napokra!!!

Kérjük tájékoztatásunk szíves elfogadását.