150 nap múlva kezdődik a győri EYOF!

150 nap múlva kezdődik a győri EYOF!

2017. 02. 23.
Megosztás


A győri EYOF-ra való készülődés már korábban a célegyenesbe fordult, hamarosan minden a sportról szól majd Győrben! Hugoo ma ráadásul megmutatta: már csak 150-et kell aludni, hogy elkezdődjenek a versenyek - írja a gyorplusz.hu. Az építkezés gőzerővel folyik, tréningezik az önkénteseket, és hamarosan az olimpiai láng is megérkezik, hogy július 23-án Magyarországon először lobbanjon fel.

„Kíváncsi leszek, mennyire pezsdül majd fel az élet, ha megérkeznek a vendégek a városba, legyen szó akár sportolókról, akár a kíséretükhöz tartozókról” – mondta el Szabó Dávid, aki a Belváros szélén él. „Sokszor látom az építkezést, látszik, hogy jó ütemben halad, de azt is, hogy még bőven van munka velük. Az olimpiai falu biztos nagyon szuper lesz, kicsit irigylem a lakóit. Biztos nagy feladat lesz a szervezőknek mozgatni a tömegeket, de szerintem nem lesz gond.”

„A sportesemények azért jók, mert akkor valahogy mindenki jobban haverkodik a másikkal, sokkal barátságosabbak az emberek” – vette át a szót Somogyi Áron. „Egy focimeccs szektorában is beleugrasz egy idegen nyakába, ha gól szerez a csapatotok. Ezt a hangulatot várom az EYOF-tól is, hogy összehozza egy kicsit a sportszerető közönséget. Amúgy is tetszik a látvány, amikor egyen-melegítős sportolók lepik el város utcáit” – zárta a Áron, aki bár nem győri, de a városban dolgozik, és ahogy ígérte: biztos, hogy részt vesz valamilyen versenyen.

Az esemény előtt fél évvel készült összefoglalónkat ide kattintva olvashatja.

A győri EYOF-ra 10 sportág közel 3600 sportolóját várják; a kajak-kenu, az atlétika, a judo, a kerékpár, a kézilabda, a kosárlabda, a röplabda, a tenisz, a torna és az úszás kerül a programba. Az EYOF az olimpia és az ifjúsági olimpia után az ötkarikás mozgalom harmadik számú világversenye. A Magyar Csapat várhatóan több mint 150 fős lesz. A megnyitünnepséget július 23-án rendezik az ETO Parkban.

Az eseményről további információkat hivatalos honlapján találhatnak: gyor2017.hu.

(gyorplusz.hu-MOB)