2024 Párizs (?) - Thomas Bach a francia elnökkel találkozott... (VIDEÓKKAL)

2024 Párizs (?) - Thomas Bach a francia elnökkel találkozott... (VIDEÓKKAL)

2013. 12. 02.
Megosztás

Thomas Bach november 30-án, szombaton párizsi látogatása keretében találkozott Francois Hollande francia elnökkel. A látogatás célja Párizs esetleges pályázatának megvitatása volt a 2024-es olimpiai és paralimpiai játékokra.

A találkozón szóba került a francia sportolók várható szereplése a 67 nap múlva kezdődő szocsi téli játékokon, a dopping és illegális fogadás elleni harc és a sport fejlesztésének általános kérdései is.

A találkozó előestéjén a NOB német elnöke - aki a Nemzetközi Vívó Szövetség centenáriumi ünnepségére érkezett a francia fővárosba - üdvözölte Párizs rendezési szándékát a 2024-es vagy 2028-as játékokra. Ezzel azt is sugallta, hogy Franciaországnak érdemes belevágni a pályázatba 5 egymást követő sikertelen kísérlete után is.

„A franciák sport iránti lelkesedése egyértelmű… nagyon - nagyon erős jelölt lehetne!” - mondta el a német sportvezető a francia televízióban. „Ez egy sportverseny, nem lehet kivárni, hogy egyedüli ajánlattevők legyenek, hiszen ez soha nem fog megtörténni. A pályázat nem csak a sport, hanem a társadalom fejlődéséhez is hozzájárul az adott városban és országban, érdemes harcolni érte!” - tette hozzá.

Franciaország utoljára 1924-ben rendezett nyári olimpiát, ami azt jelenti, a 2024-es játékok ennek éppen 100. évfordulóján kerülhetnének megrendezésre.

Archív videók a párizsi olimpiáról (youtube):

(Insidethegames.biz)