45 év olimpiai karrier után búcsúztatták Jacques Rogge-ot

45 év olimpiai karrier után búcsúztatták Jacques Rogge-ot

2013. 10. 09.
Megosztás

A NOB Végrehajtó Bizottságának szinte minden tagja, köztük az új elnök, Thomas Bach is részt vett a belga Jacques Rogge, leköszönt NOB-elnök, brüsszeli búcsúztatásán.

Az Európai Olimpiai Bizottság (EOB) elnöke, Patrick Hickey és tiszteletbeli elnöke, Mario Pescante részvétele különös jelentőségű volt egy olyan eseményen, amit olyasvalaki tiszteletére rendeztek, aki többek között az elődjük volt az európai szövetség élén.

Az estet a Belga Olimpiai Bizottság (COIB) szervezte az óriási Tour et Taxis, egykori ipari területen, amely mára pompás kulturális rendezvények helyszínévé változott. A belga bizottság elnöke, Pierre-Olivier Beckers mellett, a belga sport szövetségek elnöke és 32 belga olimpiai érmes sportoló is megjelent, hogy üdvözöljék az egykori elnököt. Az olimpikonok egy különleges albumot ajándékoztak Jacques Rogge-nak, amelyben 46, neki írt baráti üzenet található az érmesektől. Két olimpikon teniszező, Dominique Monami és Sabine Appelmans volt az est levezénylői.

Jacques Rogge 2001-től 2013-ig állt a NOB élén, azután, hogy a Belga-, majd az Európai Olimpiai Bizottság elnöke volt. 1976. és 1988. között „misszió vezetőként” (Chef de Mission) ő irányította a belga olimpiai csapatot.

Az 1968-ban Mexikóban kezdődött, lenyűgöző olimpiai karrier után, Jacques Rogge búcsút intett annak a 300 tagú, belga, európai és nemzetközi olimpiai családnak, akik mély tiszteletük kifejezéseként érkeztek az ünnepségre.

Eredeti cikk az eurolympic.org oldalán.