A 100 esztendős fürdőben avattak emléktáblát csillaghegyi olimpikonoknak

A 100 esztendős fürdőben avattak emléktáblát csillaghegyi olimpikonoknak

2019. 09. 16.
Megosztás


Szeptember 14-én változatos programokkal ünnepelte 100. születésnapját a Csillaghegyi Strandfürdő. A jeles alkalomból emléktáblát avattak a helyi kötődésű olimpikonok tiszteletére.

A születésnapi rendezvényen teltházas lett a fürdő aulája, amikor neves olimpikonok, köztük Kulcsár Krisztián MOB-elnök, olimpiai ezüstérmes párbajtőrvívó, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, dr. Török Ferenc olimpiai bajnok öttusázó, dr. Kamuti Jenő olimpiai ezüstérmes vívó, a Nemzet Sportolója, dr. Török Ottó olimpiai bronzérmes öttusázó, Benedek Tibor háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, Csabai Dóra olimpikon, Európa-bajnok vízilabdázó és Sinkó Andrea olimpiai 6. helyezett ritmikus gimnasztikázó mondta el a városrészhez, vagy a fürdőhöz való kötődését.

Az eseményen részt vett dr. Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes, Puskás Péter Óbuda alpolgármestere és Szőke László, a BGYH Zrt. vezérigazgatója is.

Az emléktáblát Török Ferenc és az egyik szervező, Gyepes Lajos, a Római Sport Egyesület elnöke leplezte le.

A Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő Budapest egyik ékköve, amely 1919-ben úttörő volt abban, hogy Budapest méltán elnyerje a fürdőváros címet: a Római strand után a főváros legrégebbi strandja. Ősfás parkjával, komplex vízhez köthető szolgáltatásaival egyaránt vonzza az aktív kikapcsolódás és a teljes ellazulás híveit. 2018. év végén teljesen megújult formában tárta ki kapuit a vendégek előtt: a bővítés során egy, több mint 7.800 m2 területű fedett fürdőépület jött létre, amelyben 12 új medence kapott helyet - írja a budapest.hu.

(MOB, fotó: MOB)