Szt dd parizs2023

A biztonságról tartottak szemináriumot a 2024-es olimpia helyszínén

2023. 07. 21.
Megosztás

A párizsi előadások specifikusan az olimpiára vonatkozó biztonságra fókuszáltak.

„A csapatvezetői szeminárium folytatásaként került megrendezésre a nemzetközi biztonsági szeminárium a párizsi olimpiai és paralimpiai játékokat illetően” – tájékoztatott Fábián László, a párizsi olimpiai magyar csapatának vezetője, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára.

IMG 5669

A kétnapos előadássorozat már specifikusabban az olimpiára vonatkozó biztonságra fókuszált, mégis általánosabb, de annál hasznosabb információkkal szolgált a nemzeti olimpiai bizottságok és velük együttműködő partnerek számára, úgymint nagykövetségek, konzuli szolgálatok. Az eseményen a MOB részéről Szarka Tünde nemzetközi munkatárs, Magyarország párizsi nagykövetsége részéről pedig Deutsch Domonkos olimpiai attasé vett részt.

„A program részeként információkat kaptunk a Magyar Csapat olimpia alatti biztonságával kapcsolatban, érintve a helyszíni közlekedést, versenyterületen vagy a faluban tartózkodást. A nyitó-, és záróünnepség vagy épp a fáklyaváltó külön témakörben került kifejtésre. Szó volt a főméltóságok biztonságáról, de egyéb területek is említésre kerültek, mint például a kiberbiztonság, akár a digitális jegyekkel kapcsolatosan” – mondta Szarka Tünde.

IMG 5670

Az olimpia alatt természetesen ezúttal is a releváns magyar rendvédelmi szervek biztosítják a Magyar Csapat biztonságát, velük a Magyar Olimpiai Bizottság már jóval korábban megkezdte a közös együttműködést.

(MOB-Média)