20240111 183150

Az első „fecskék” elrepültek Gangwonba

2024. 01. 12.
Megosztás

A Team Hungary több tagja is elutazott már a IV. Téli Ifjúsági Olimpiára, Gangwonba. Csütörtök este a rövidpályás gyorskorcsolyázók, péntek reggel a csapatiroda két tagja, Tor Tamás és Szarka Tünde indult el Dél-Koreába Isztambul érintésével.

A csapatiroda munkatársai onnan tovább utaznak Gangneungba, hogy átvegyék a fiatalok szálláshelyének kulcsait és előkészítsék a sportolók érkezését. A 33 sportoló közül csupán az alpesi és freestyle sízők nem a központi faluban laknak. Ők Jeongseonban, a központi falutól több, mint 92 km-re lesznek elszállásolva.

Az első sportolók csütörtökön a rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott négy tagja, Keszthelyi Dávid, Major Dominik, Szigeti Dóra, Végi Diána Laura és edzőjük, Lakatos Tamás a koreai légitársaság közvetlen járatával több, mint 10 és fél órás repülőút után érkezett meg Szöulba. A csapat pár napot a fővárosban tartózkodik, akklimatizálódik és ott edzenek, majd a versenyek előtt pár nappal foglalják el szálláshelyüket a sportolói faluban Gangneungban a Wonju National University Student Life Centre-ben.

A játékokat január 19-én ünnepélyes keretek között nyitják meg, majd január 20. és február 1. között 7 sportág 15 szakágának 81 versenyszámában avatnak bajnokot.

A Gangwonba utazó magyar sportolók sportágak/szakágak szerint:

alpesi sí: Körtvélyessy Dóra, Schneider Milán István
biatlon: Bozóki Laura, Kunos László Sámuel
curling: Kárász Raul Benjámin, Nagy Lola Olimpia
freestyle sí, cross: Szeghalmi Fanni, Tymcyna Dóra
gyorskorcsolya: Sándor Lilla Enéh, Vancsó Rebeka
jégkorong, 3x3: Bátyi Boróka, Bereczki Dóra, Csordás Csenge Noémi, Faragó Luca Lara, Hajdu Lili, Haraszt Lorina, Hiezl Réka Effi, Polónyi Petra, Sághy Lara, Simon Bíborka Borbála, Szabó Bonita Lilla, Takács Noémi Zoé, Weiler Krisztina
műkorcsolya: Ekker Léna
rövidpályás gyorskorcsolya: Keszthelyi Dávid, Major Dominik Gergely, Szigeti Dóra, Végi Diána Laura
sífutás: Bere Larissza Vanda, Gaál Dóra, Holló Martin
snowboard, cross: Tóth Emma Ágnes, Barabás Attila Bálint

A téli YOG-gal kapcsolatos híreink, információink a MOB honlapján itt olvashatóak, a NOB oldalán itt találhatók.