„A felkészüléssel úgy haladok, ahogy terveztük”

„A felkészüléssel úgy haladok, ahogy terveztük”

2017. 04. 12.
Megosztás


Szerencsére a felkészüléssel úgy haladok, ahogy terveztük, tulajdonképpen ez a hét is azzal telik, hogy folyamatosan gyakorlatokat csinálok, elég erős edzéseim vannak” - foglalta össze a kolozsvári Európa-bajnokságra készülő olimpiai bajnok tornász, Berki Krisztián.

„Úgy tervezzük, hogy a 6.2-es kiindulópontszámú gyakorlatommal fogok versenyezni, és majd meglátjuk, hogy szükség lesz a 6.5-ösre. Esélyeket nem latolgatok, de arra számítok, hogy azokat a gyakorlatokat, amelyeket az edzéseken begyakoroltam, szépen meg tudjam csinálni a versenyen, az elvárásom ugyanaz, mint az eddigi Világkupákon vagy a szerbajnokságon is volt, hogy szépen kivitelezett gyakorlatot tudjak bemutatni” - tette hozzá a világ- és Európa-bajnokságot is nyert lólengés-specialista.

A Berki Krisztián, Kállai Zoltán, Kardos Botond, Babos Ádám, Vecsernyés Dávid, Boncsér Krisztián és Schweigert Dávid alkotta férfi tornászválogatott a nőkkel együtt szombaton indul az április 19-én kezdődő kolozsvári Európa-bajnokságra.

Sóvágó Lajos szövetségi kapitány tájékoztatása szerint a kontinensviadalon az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Berki Krisztián mellett a GP-győztes Kállai Zoltán szerspecialistaként vesz részt, ők ketten csak lólengésben, míg Kardos Botond és Babos Ádám egyéni összetettben mind a hat szeren indul. Vecsernyés Dávid és Boncsér Krisztián pedig három-három szeren mutatkozik be. Boncsér Krisztián a talaj mellett nyújtón és ugrásban is versenyzik majd, míg Vecsernyés Dávid korláton és talajon is szerepel a nyújtó előtt, hiszen a kapitány nagyon fontosnak tartja, hogy mire a versenyző felmegy fő szerére, legyen bemelegedve, és legyen meg a versenyhangulata. Schweigert Dávid tartalékként utazik Kolozsvárra.

A kontinensviadal előtt még sor kerül egy utolsó, nyilvános ellenőrző versenyre, ahol az Eb-re utazó tornászok Berki Krisztián kivételével versenykörülmények között egy szólításon vesznek részt, amely április 12-én, szerdán 14.00 órakor kezdődik a budapesti Tornacsarnokban. Ugyanekkor a nőknél is szólítást tartanak, méghozzá a tatai edzőtáborban, ahol a női válogatott csütörtök délig tartózkodik.

Az Európa-bajnokságon a férfi selejtezőket április 19-én, szerdán rendezik, a magyar tornászok a 2. és a 3. csoportban lépnek a szerekhez, a 2. csoport gyűrűn, míg a 3. korláton kezd. Berki Krisztián a 2. csoportban mutatkozik be. Az egyéni összetett döntőre április 21-én, pénteken kerül sor, ide a legjobb 24 versenyző kerülhet be, de országonként csak kettő. A szerenkénti finálékat 22-én és 23-án rendezik.

(MATSZ)