„A fenntarthatóság és a megvalósíthatóság lebeg a szemünk előtt”

„A fenntarthatóság és a megvalósíthatóság lebeg a szemünk előtt”

2016. 10. 19.
Megosztás


Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke szerint Tokió az Agenda 2020 irányelveinek megfelelően fenntartható és megvalósítható olimpiai játékokat rendez majd 2020-ban.

A NOB elnöke a japán fővárosban egyeztetett Tokió kormányzójával, Koike Jurikóval, és megegyeztek egy négyoldalú munkacsoport létrehozásában a NOB, a Tokió 2020 szervező bizottság, a tokiói önkormányzat és a japán kormány bevonásával. A kormányzó jelentésében azt írta: a rendezési költségek akár a tervezett négyszeresére is rúghatnak, mivel több változtatást kell eszközölni – többek között a kajak-kenunak és evezésnek otthont adó pálya alkalmatlansága miatt.

„Mintegy két milliárd dollárt faragtunk a rendezési költségekből, és azt is figyelembe véve, hogy a NOB költségei kevesebb mint két milliárd dollárra rúgnak, elégedett vagyok – idézi az insidethegames.biz Thomas Bachot. – Folytatni fogjuk az együttműködést, hogy a tokiói olimpia fenntarthatósági és megvalósíthatósági szempontból is sikeres legyen. A város önkormányzata tanulmányt készít, amit az érdekelt felekkel megvitatunk, és biztos vagyok benne, hogy jelentősen csökkenteni fogjuk a költségeket.”

„Azt tapasztalom, hogy egyre több ötlet és ajánlat érkezik a tokiói önkormányzattól, ami örömteli, hiszen a Nemzetközi Olimpiai Bizottság a valós költségeket és az Olimpiai Játékok megrendezésének előnyeit helyezi előtérbe. Ennek érdekében átadjuk tapasztalatainkat az előző játékokról és érvényesítjük az Agenda 2020-ban megfogalmazott reformokat is, efelől nincs kétségem” – zárta mondandóját a NOB elnöke.

(MOB, fotó: insidethegames.biz)