A FINA legrangosabb kitüntetését kapta Orbán Viktor

A FINA legrangosabb kitüntetését kapta Orbán Viktor

2017. 07. 24.
Megosztás

Orbán Viktor miniszterelnök a vizisportokat tömörítő nemzetközi szervezet, a FINA legrangosabb kitüntetését vette át Julio Cesar Maglionétól, a Nemzetközi Úszó Szövetség elnökétől hétfőn az Országház Gobelin termében. A napokban zajló magyarországi nemzetközi sporteseményekről nagyon jó véleménnyel vannak a külföldi sportdiplomaták.

A kitüntetést a szövetség egyéneknek, például olyan államfőknek, minisztereknek, rangos személyeknek, FINA-világbajnokságokat szervező országok államfőinek, társaságok és hálózatok elnökeinek és másoknak, valamint a FINA szponzorainak adományozza, akik a sport és az erkölcsök szellemében képviselik a szövetség céljait, ideáljait.

A FINA vizes világbajnokság, a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál és az elmúlt hétvégén rendezett tiszaújvárosi triatlon-világkupa alkalmából számos külföldi sportvezető, sportdiplomata érkezett Magyarországra, akik a megnyitókon, a versenyeken és a kísérőrendezvényeken képet kapnak a hazai szervezők felkészültségéről, a magyar vendégszeretetről.

Orbán Viktor elismerése a FINA-vb magas színvonalú előkészületeinek, megszervezésének, lebonyolításának, és a Magyar Kormány támogatásának is egyben.

Orbán Viktor előzőleg megbeszélést folytatott Thomas Bach NOB-elnökkel is. A német és az uruguayi sportdiplomatával előzőleg Schmitt Pál NOB-tag, a MOB tiszteletbeli elnöke és Kulcsár Krisztián elnök is találkozott.

(MTI-MOB, fotó: MTI/Máthé Zoltán)