A győri EYOF helyszíneit a Megyei Jogú Városok Sporttalálkozóján is „bevetik”

A győri EYOF helyszíneit a Megyei Jogú Városok Sporttalálkozóján is „bevetik”

2016. 08. 26.
Megosztás


Egy évvel ezelőtt Győr nyerte meg a Megyei Jogú Városok Sporttalálkozóját, megszerezve ezzel a jogot az idei rendezésre. A találkozó alkalmával mintegy négyszáz vendég érkezett a 2017-es Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) helyszínére.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a Megyei Jogú Városok Szövetsége (MJVSZ) még 2015 tavaszán fűzte szorosabbra az együttműködését. Akkor Borkai Zsolt, a MOB és Szita Károly, az MJVSZ elnöke a MOB székházában közös sajtótájékoztatót tartott. „A megbeszélésen megállapodtunk, hogy az erőinket összehangoljuk, és megszüntetjük a párhuzamosságokat. A rendelkezésre álló forrásokat a lehető leghatékonyabban, legátláthatóbban használjuk fel. Fontosnak tartom, hogy a megyei jogú városoknak meghatározóbb szerepük legyen a MOB közgyűlésében" – fogalmazott akkor a Győr polgármesteri tisztjét is betöltő sportvezető.

„A megyei jogú városokban 138 ezer 18 év alatti fiatal sportol rendszeresen, közülük 50 ezren igazolt versenyzők; ezek az adatok is érzékeltetik a kihívás mértékét” – mondta akkor Szita Károly, Kaposvár első embere.

„Örülök, hogy Győrben köszönthetem Önöket, remélem, nagyon jól érzik majd nálunk magukat!” – kezdte az idei eseményen köszöntőjét a házigazda város nevében Radnóti Ákos alpolgármester, a Megyei Jogú Városok Szövetsége Ifjúsági, Oktatási és Sport Bizottságának elnöke. Mint mondta, nagy szeretettel mutatja meg a szervező város azokat az értékeket, amelyekre győriként büszkék, és azokat a létesítményeket, amelyek most a sporttalálkozó, 2017 nyarán pedig már az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál helyszínei lesznek.

A megnyitón a Megyei Jogú Városok Szövetsége nevében Szita Károly elnök gratulált Győrnek a tavalyi győzelemért, és mondott köszönetet az idei rendezésért. Mint mondta, a sporttalálkozó ötlete 14 évvel ezelőtt Egerben született, s azóta is töretlen a sikere, amely nem csak a vetélkedésre, de egymás és városaink jobb megismerésére is kitűnő alkalom. A két felszólaló egyaránt gratulált a Magyar Olimpiai Csapat tagjainak a riói sikerekhez. „A megyei jogú városok összességében 14 milliárd forinttal támogatják a sportot, legalább ennyivel tehát ők is hozzájárultak a jó szerepléshez.” – hangsúlyozta most Szita Károly.

A MEGYEI JOGÚ VÁROSOK SZÖVETSÉGÉNEK TAGVÁROSAI:
Békéscsaba, Debrecen, Dunaújváros, Eger, Érd, Győr, Hódmezővásárhely, Kaposvár, Kecskemét, Miskolc, Nagykanizsa, Nyíregyháza, Pécs, Salgótarján, Sopron, Szeged, Szekszárd, Székesfehérvár, Szolnok, Szombathely, Tatabánya, Veszprém, Zalaegerszeg

(MOB, gyor.hu)