A Kaposvár és a Kecskemét döntőzhet a röplabda NB I-ben

A Kaposvár és a Kecskemét döntőzhet a röplabda NB I-ben

2014. 03. 11.
Megosztás

A Kaposvár és a Kecskemét is 3-0-s összesítéssel jutott a férfi röplabda NB I fináléjába.

Az elődöntők keddi felvonásán a kaposváriak a MAFC-ot győzték le 3-0-ra, a kecskemétiek pedig a Dunaferrt 3-1-re.

Az idén is bejutott a bajnoki döntőbe a Fino férfi röplabdacsapata. A kaposváriak az eldöntős párharc harmadik mérkőzésén 3-0-ra verték a MAFC gárdáját, így már készülhetnek az aranycsatára.

Két mérkőzés után 2-0-ra vezetett a Fino a MAFC ellen, így a párharc harmadik találkozója előtt egyértelmű cél volt az újabb győzelem megszerzése. A hazai csapatból ezúttal is hiányzott a sérüléssel bajlódó Geiger András. A meccs elején felváltva estek a pontok, majd Magyar Bálint remek szervájával szerzett megnyugtató előnyt a házigazda. A szett közepétől már egyértelműen a címvédő irányította a játékot: Dávid Csanád egymás után fejezte be sikerrel a támadásokat és a többiek is frissen, pontosan röplabdáztak. Az utolsó pontot Juhász Péter könyvelhette el (25:17, 1-0).

A térfélcsere után 10:10-ig volt szoros az eredmény, aztán megrázták magukat a Fino játékosai, és pillanatok alatt elléptek négy ponttal. Sokat javult az együttes sáncmunkája, Juhász és Németh is látványos blokkal próbálta elvenni a fővárosiak kedvét a játéktól. A második technikai szünetben 16:12 állt a táblán, és a hazaiak a folytatásban sem engedték kibontakozni ellenfelüket. Bozóki és Bokor is sáncolt egy nagyot, a végén pedig egy pontos Bozóki ütés zárta le a küzdelmet (25:18, 2-0).

A harmadik játékrészben, Magyar Bálint nagyszerű balkezes húzása után már 3:0-ra vezetett a Fino, és rögtön időt kért a MAFC edzője. A folytatásban sem változott a játék képe: a kaposváriak tarsolyában maradtak még blokkok ezekre a percekre is, így a közönség nem csak az eredmény alakulásának, hanem a szórakoztató produkciónak is örülhetett. Bozóki Bence pontjaival nőtt tíz pontra a kaposváriak előnye (13:3), a társak pedig még tovább növelték a két együttes közti különbséget. A második technikai szünetben mindössze négy pont állt a hitehagyottnak tűnő fővárosi társaság neve mellett. A szett utolsó harmadában szerzett még néhány pontot a MAFC, de a somogyi rohamot már nem sikerült megfékezni. Demeter mester lehetőséget adott minden játékosának, és Bögöly Gábor egy remek blokkal hálálta meg a bizalmat. Nem sokkal később a fiatal ütő meccslabdához juttatta csapatát, Tamasi hosszú nyitása után pedig véget ért a találkozó (25:15, 3-0).
A Fino a várakozásoknak megfelelően három mérkőzésen harcolta ki a döntőbe jutást.

A hazai pályán elért 3:1 arányú győzelmével a GORTER KRC 3:0 arányban megnyerte a Dunaferr SE elleni, az egyik fél harmadik győzelméig tartó férfi röplabda NB I elődöntőjét.

Az elődöntő harmadik mérkőzésének első szettjében minden nagyszerűen alakult a hazai csapat számára. Az első technikai szünetben 8:6 arányban vezetett a csapat, majd röviddel utána – 12:8-as hazai vezetésnél – a vendégcsapat vezetőedzője, Tomanóczy Tibor időt kért, hogy megpróbálja felrázni fiait. Élvezetes, izgalmas hosszú labdamenetek jellemezték a szettet, amely során a második technikai szünetre tovább növelte előnyét a Hírös városi alakulat (16:12), és végül 25:17 arányban hozta az első játszmát.

A második játszma elején a „padon maradtak” a hazaiak, a Dunaferr gyorsan meglépett (0:4), és a technikai szünetre is a dunaújvárosi alakulat vonulhatott előnnyel, 6:8. A hazai csapat először 11:11-nél tudta egalizálni az eredményt, majd újabb vendégvezetés (15:16) a második technikai szünetben is. Sajnos 18:21-es állásnál megsérült Csoma Krisztián, a hazai csapat centere, bokájára egy hatalmas, jéggel töltött tömlő került. A KRC 22:22-nél érte utol ellenfelét, majd a végső szituációkban jobban teljesítve 26:24 arányban megnyerte a második játszmát.

A harmadik szettet a legjobb gyorsan elfelejteni. Az első technikai szünetig a hazai csapat három már megnyert pontot ajándékozott ellenfelének azzal, hogy kecskeméti játékosok a hálóhoz értek. A második technikai szünetben még 16:13 arányban vezetett a hazai csapat, a végjátékban azonban a vendégek kerekedtek felül és 23:25 arányban megnyerték a szettet.

A negyedik szett álomszerűen kezdődött, 4:0-s hazai vezetésnél időt kértek a vendégek. A játszmát végig vezetve (8:1, 16:9) végül 25:17 arányban megnyerte a GORTER KRC és győzelmével bejutott a férfi röplabda NB I döntőjébe.

FÉRFI RÖPLABDA NB I

ELŐDÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉSEK

Fino Kaposvár SE – BME-MAFC 3-0 (17, 18, 15), Kaposvár, 250 néző. V.: Mocsnik, Bátkai-Katona.
Fino: Bozóki 11, Juhász P. 11, Németh F. 11, Dávid Cs. 17, Bokor G. 4, Magyar B. 4. Csere: Dömötör és Deák (liberok), Vajda T. 2, Csányi, Tóth I., Bögöly 2.
MAFC: Szabó B. 3, Vocskó 1, Tamasi 8, Molnár I. 5, Sow 6, Kunert. Csere: Tari és Tihanyi (liberok), Takács G. 3, Buzás, Tóth T. 2, Soós 1, Myszöglád 1.
Demeter György: A párharc előtt is jól tudtuk, hogy a MAFC kellemetlen ellenfél, ha hagyják játszani. Ma főleg a nyitásainkkal és a sáncmunkánkkal tudtunk föléjük nőni. Készülünk a döntőre, szeretnénk megőrizni elsőségünket.
Novák László: Bíztam benne, hogy meg tudjuk ismételni szombati teljesítményünket. Ez sajnos nem sikerült, hitehagyottnak tűnt a csapat, így nem volt esélyünk. Gratulálok a Kaposvárnak.

Gorter Kecskemét–Dunaferr SE 3:1 (17, 24, –22, 17), Kecskemét, Vezette: Bodrogi L., Csizmarik J.
Szasa Nedeljkovics: Örülök, hogy három mérkőzésen teljesítettük a kitűzött célt, a döntőbe jutást. Igazából mindenki ezt várta tőlünk. Korábban nem beszéltem róla, de betegségek, kisebb sérülések hátráltattak bennünket. Most már igyekszünk a lehető legjobban felkészülni a döntőre.
Tomanóczy Tibor: Gratulálok a csapatomnak. nagyszerűen küzdöttek a mérkőzések során. A Kecskemétnek további sok siker tkívánok!
A párharcot 3:0-ás összesítéssel a GORTER Kecskeméti Röplabda Club nyerte meg.

(Forrás: kaposvárvolley.hu, kecskemetiroplabda.hu)