A Kopaszi-gáton ideális körülmények várják a próbázókat

A Kopaszi-gáton ideális körülmények várják a próbázókat

2015. 08. 13.
Megosztás

Egy hét múlva a budapesti Kopaszi-gáton kerül megrendezésre a Magyar Olimpiai Bizottság által szervezett 5próba Rióba-programsorozat első kiemelt eseménye.

Az augusztus 20-i rendezvényen úszásban, evezésben és futásban teljesíthetik a rövid, illetve hosszú távot az ötpróbázók. A távok teljesítésére minden esetben minimum szintidő van meghatározva, melynek átlépésekor a teljesítést már csak kevesebb pontért fejezheti be a résztvevő.

Az eseménnyel kapcsolatban Fülöp Melitta szervező elmondta: „Az előkészületek a tervek szerint haladnak, és az előrejelzések szerint meleg, napos időre lehet számítani. Az úszóknak 18-22 fokos vízre kell készülniük, a Duna esetében a legnagyobb hőségben is csak ritkán szokott e fölé kúszni a hőmérséklet.”

A regisztrációra, illetve a nevezésre az otprobarioba.hu oldalon van, illetve a helyszínen lesz lehetőség. A helyszíni nevezés során először regisztrálnia kell magát a próbázónak a regisztrációs munkatársaknál, az erre kijelölt sátornál. A regisztrációt követően lehet nevezni a kiválasztott sportág/ak választott távjára.

Adott sportágra a regisztráció adott szám megkezdése előtt legkésőbb egy órával lehetséges. Előregisztráció esetén a rajtszámok átvételéhez szükséges az internetről letöltött, kinyomtatott regisztrációs lap és nyilatkozat, illetve a személyt igazoló, valamint a nevezési kedvezményre jogosító okirat felmutatása.

Az időmérés chipes lesz. A verseny hivatalos időmérője az EVO Chip Hungary.

Az 5próba Rióba egy komplex szabadidősport-rendszer. A következő egy évben minimum tíz kiemelt 5próba Rióba fesztiválnapot szervez a MOB a helyi önkormányzatok bevonásával. Ezeken a csúcseseményeken az öt sportágból – futás, úszás, kerékpározás, kajak-kenu, gyaloglás – helyszínenként háromban lehet próbázni.

A budapesti eseményt követően bő egy héttel, augusztus 29-én kerül megrendezésre a velencei esemény a Velence Korzón.

Az 5próba Rióba jövő csütörtöki állomásáról további információkat tudhat meg IDE KATTINTVA, illetve az otprobarioba.hu honlapon és az 5próba Rióba Facebook-oldalon.