„A legfontosabb a doppingmentes, sportszerű versenyzés Nanjingban”

„A legfontosabb a doppingmentes, sportszerű versenyzés Nanjingban”

2014. 07. 30.
Megosztás

Siklós Erik, a Magyar Olimpiai Bizottság marketing és kommunikációs igazgatója, Pásztor Flóra vívó és Péni István sportlövő vendégeskedett az ATV Start Plusz című műsorában szerda reggel.

A beszélgetés fő témája a nanjingi Ifjúsági Olimpiai Játékok volt, amelyre augusztus 10-én utazik el a 81 fős magyar küldöttség, köztük 57 versenyzővel.

A Kínában hazánk színeit képviselő Péni István elmondta, a lövészetre nem csupán „munkaként”, hanem hobbiként is tekint, és valamennyi szakágát előszeretettel űzi, különös tekintettel a vadászatra, amely komoly népszerűségnek örvend a családjában.

A multisporteseményre alaposan fel kell szívnia magát, mert, mint arra Siklós Erik is felhívta a figyelmet, azzal a fiatal kínaival kell összemérnie a tudását, aki a felnőtt világranglistát is vezeti.

Pásztor Flóra elismerte, nem minden alap nélkül tartják éremesélyesnek Nanjingban, ugyanakkor kiemelte, rendkívül erős mezőnyben kell helytállnia, így előzetesen semmire sem vehetünk mérget.

Siklós Erik a MOB elnökének, Borkai Zsoltnak a fejével gondolkodva aláhúzta: „A legfontosabb, hogy sportolóink doppingmentesen, sportszerűen versenyezzék végig az ifjúsági olimpiát, úgy, hogy valamennyien büszkék lehessünk rájuk."

A MOB igazgatója arra számít, hogy ha mindenki ki tudja hozni magából a maximumot, ismét sikerülhet az a bravúr, hogy Magyarország bekerüljön az első tízbe az éremtáblázaton.

A beszélgetésről készült videót IDE KATTINTVA tekintheti meg teljes egészében.