A londoni Queen Elizabeth Olimpiai Park várja látogatóit!

A londoni Queen Elizabeth Olimpiai Park várja látogatóit!

2014. 04. 08.
Megosztás

A 2012-es Nyári Olimpiai Játékok egyik öröksége, a londoni Queen Elizabeth Olimpiai Park, múlt hétvégén megnyitotta kapuit a nagyközönség számára. London legnagyobb, több mint 100 éves parkja, 560 hektárán teljeskörűen megújulva, kanyargó vizesárkokkal, jól felszerelt kalandparkokkal, játszó szigetekkel várja az odalátogatókat - írja az olympic.org

További újdonság a park területén az egyedi világítási rendszerrel ékeskedő, fákkal szegélyezett sétány, a különböző éghajlati régiók növényzetét bemutató mini kertek, interaktív szökőkutak és négy tematikus sétaút.

A park 2013 júliusában megnyitott északi felében rendezett koncertekre és egyéb nagy rendezvényekre már több, mint egymillió látogató érkezett. A Copper Box Aréna volt az elsőként látogatható korábbi olimpiai helyszín, bő 100 000 látogatójával, míg az Aquatics Center ez év márciusi nyitása óta 55 000 nézőt vonzott.

A Lee Valley VeloPark szintén 2014 márciusától látogatható, míg a Lee Valley Jégkorong és Tenisz Centert júniusban nyitják meg.

Az Olimpiai Stadion többfunkciós helyszínné való átalakításának munkálatai jelenleg is folynak. Sőt, a University College Londonnal, valamint a Victoria és Albert Múzeummal együttműködve egy jelentős, új művészeti és kulturális központot is beépítenek a parkba. Az East Village-nek keresztelt, egykori olimpiai falura ráépülő 10 000 lakásos lakópark már az építési engedélyt is megkapta.

(Olympic.org)