A MAGYAR DIÁKSPORT NAPJA -

A MAGYAR DIÁKSPORT NAPJA -

2012. 09. 13.
Megosztás

A Magyar Diáksport Szövetség kilencedik alkalommal hirdeti meg tanévkezdő szabadidősportos országos esemény-sorozatát, a Magyar Diáksport Napját szeptember 21-re.

A Magyar Diáksport Szövetség célkitűzése, hogy a Magyar Diáksport Napján Magyarország összes iskolájában minden diák legalább 120 perc időtartamban sportoljon! Az egyetlen közös program ezen a napon, hogy a déli harangszókor minden település minden diákja és vállalkozó szellemű polgára teljesítse a Diáksport Napi Futótávot: 2012-ben a 2012 métert. Az iskolák ebben a tanévben új mozgásformaként a „Flag Football” játékkal is megismerkedhetnek.

Idén a Magyar Diáksport Napján derül ki, hogy melyik település mely iskolájának tornaterme vagy sportpályája viselheti egy-egy olimpikon nevét, ugyanis a londoni olimpia 22 magyar érme után huszonkét iskolai tornatermet, sportpályát nevezünk el egyéniben vagy csapatban érmet szerzett sportolóink után. A tornatermeket maguk az olimpikonok választják ki, amelyek lehetnek bárhol az országban. Egyúttal vállalják, hogy évente egyszer ellátogatnak az adott településre, és az ott tanuló diákoknak testnevelésórát tartanak a róluk elnevezett helyszínen.

A Magyar Diáksport Napjára a regisztráció a tervezett programleírással tehető meg az iskolák elektronikus nevezési rendszerén keresztül szeptember 20-ig!

Az eseményre készült plakátot, a terjesztésben együttműködő települési gyógyszertárakban lehet átvenni.

Kérjük a Testnevelő Kollégákat, a plakát átvételéről egyeztessenek a megyei diáksportos szervezetek vezetőivel!

GYERE EL!

Sportoljunk az iskolákban és tudjuk meg együtt, az ország mely tornatermei viselhetik ezentúl érmes londoni olimpikonjaink nevét!

(Forrás: MDSZ OK)