„A magyar sport képes a világ élvonalában maradni”

„A magyar sport képes a világ élvonalában maradni”

2016. 10. 03.
Megosztás


Borkai Zsolt MOB-elnök meghívására a Magyar Olimpiai Bizottság székházába látogatott Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, és sajtótájékoztatón értékelték a riói olimpia magyar szereplését.

„Az elmúlt négy évben komoly szakmai munkát végeztünk a sportirányításban, jelentős támogatással a minisztériumtól és az államtitkárságtól – fogalmazott Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke. – London óta nagy változások mentek végbe a sportfinanszírozásban, az elmúlt négy év szakmai beszámolóját – melyben jelentős megállapítások találhatóak – átadtam miniszter úrnak. Magyarország büszke lehet a sportemberekre, vannak tehetségeink, képesek vagyunk a világ élvonalában maradni. Több sportágban széleskörű az utánpótlásbázisunk.”

A MOB első embere hozzátette: mindenki azon dolgozik, hogy az előttünk álló 4-8 évben hasonlóan sikeresek, vagy akár még sikeresebbek legyünk. Borkai Zsolt beszéde után átadta a Magyar Olimpiai Bizottság szakmai beszámolóját Balog Zoltánnak.

„Az olimpia jelentősége nem ért véget az érmek és elismerések átadásánál, fontos kiértékelő szakasz következik – mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere. – A kormány várja az előterjesztésünket az előttünk álló évek sportszakmai munkájával kapcsolatban. A riói eredményeink önmagukban is nagyszerűek, de ha nemzetközi viszonylatban tekintünk rájuk, figyelembe véve az ország lakosságát és GDP-jét, akkor még kiemelkedőbbek. A sport nemzetstratégiai ügy lett, úgy, mint a demográfia, az oktatás vagy az egészségügy. Várjuk a MOB javaslatait a jövőbeli együttműködéssel kapcsolatban. Szeretnénk még hatékonyabbá tenni a sportfinanszírozást, különös tekintettel az utánpótlásra.”

Mint ismert, a Magyar Csapat Rióban 8 aranyérmet, 3 ezüstöt és 4 bronzot nyert, amivel az összesített éremtáblázat 12. helyén zárt a nemzetek között.

(MOB, fotó: MOB/Szalmás Péter)