A magyar sportlétesítményekkel ismerkedett kedden a tajvani olimpiai delegáció

A magyar sportlétesítményekkel ismerkedett kedden a tajvani olimpiai delegáció

2014. 05. 20.
Megosztás

Magyarországi látogatásuk második munkanapján a Tajvani Olimpiai Bizottság vezetői a Nemzeti Sportközpontokban a létesítményhelyzettel ismerkedtek. A látványos prezentáció után a Puskás Ferenc Stadion bejárása következett. Az ázsiai vendégek előzőleg a tatai edzőtáborba is ellátogattak.

Hong-dov Lin, a Tajvani Olimpiai Bizottság elnöke Kevin Kuo-I Csen főtitkárral, Jacquelines Ji-ting Sen főtitkárhelyettessel és Sazm Csih-szung Jang nemzetközi projektkoordinátorral érkezett Magyarországra.

A Nemzeti Sportközpontokban Vigh László kormánybiztos (alsó fotón), Schmidt Gábor főigazgató-helyettes és Nagy Pál Levente adott tájékoztatást a magyarországi sportinfrastruktúra helyzetéről.

"Az NSK vezetői rendkívül átfogó, látványos prezentáció keretében mutatták be a terveket, a létesítményeket, a várható fejlesztéseket. A tajvani vendégek sok információt kaptak a 2021-es vizes világbajnokságra épülő Dagály-uszodáról, a Puskás Stadion felújításáról és a Tüskecsarnokról. Az előadók egészen friss hírekkel is szolgálhattak, hiszen hétfőn fogadták el a Puskás Stadionnal kapcsolatos terveket, kiírják a tendert, hamarosan kiderülhet, ki lesz a kivitelező cég. A bemutató után egy séta keretében személyesen is megtekintette a tajvani elnök úr és kísérete az egykori Népstadiont. A sportközpontok területén töltött idő után a delegációtól Szabó Bence MOB-főtitkár egy közös ebéd után elköszönt" - foglalta össze Ali Csilla, a MOB nemzetközi igazgatóságának főmunkatársa.

Ali Csilla elmondta, a vendégek igen érdeklődőek voltak a beruházásokkal, azok költségvetésével kapcsolatban. A MOB főmunkatársa hozzátette, miután a küldöttség tagjai a hazai sportirányításról, programokról, létesítményhelyzetről átfogó képet kaptak a két nap alatt, udvariasan, de irigylésre méltónak jellemezték a magyar szisztémát, az egymásra épülő utánpótlás-nevelési programokat, a sportágfejlesztést, a sportinfrastruktúra-fejlesztést, mindezek tudatos koncepcióját.

Hétfőn Hong-dov Lin, a Tajvani Olimpiai Bizottság elnöke Borkai Zsolttal, a MOB elnökével tárgyalt, majd kíséretével a tatai edzőtáborba látogatott, ahol Tompa Andor létesítményvezető mutatta meg a magyar sport egyik "fellegvárát".

Hétfő este a tajvani elnök és kísérete vendégül látta a magyarországi rendezésű ifjúsági öttusa világbajnokság tajvani sportolóit és edzőit. A delegációtól kedden este dr. Nagy Zsigmond nemzetközi igazgató is elbúcsúzik.

"A vendégek megtekintették Szentendre és Budapest nevezetességeit, programjukat szerdán a nagykövetségen zárják" - tette hozzá Ali Csilla.

(MOB/Vasvári Ferenc)