"A magyar sportolók riói szereplése méltóvá teszi az országot olimpiarendezésre"

"A magyar sportolók riói szereplése méltóvá teszi az országot olimpiarendezésre"

2016. 08. 25.
Megosztás


A kormány a sportról stratégiai ágazatként, nemzeti ügyként gondolkodik, a sportnak nem pártkérdésnek, hanem az egész nemzet ügyének kell lennie - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten. A miniszter arról is beszélt, hogy a kormány következő ülésén átbeszéli a 16 kiemelt sportág teljesítményét, működési feltételeit.

A tárcavezető kifejtette: a magyar sportolók riói és az elmúlt években nyújtott teljesítménye alkalmassá és méltóvá teszi az országot olimpia rendezésre, Magyarország a világ legsikeresebb sportnemzetei közé tartozik, és ezen országok közül már csak Magyarország nem rendezett olimpiát. A "kétkedők és kishitűek nem találnak választ" arra, hogy miért ne lehetne Budapesten olimpia, ugyanis ehhez minden feltétel adott - vélekedett.

Lázár János kijelentette: a kormány erősíti a sport iránti elkötelezettségét a jövőben, a mindennapos sporthoz, testneveléshez és az utánpótlás-neveléshez a kormány kötelessége a szükséges infrastruktúra és pénzügyi feltételek megteremtése.

(MTI, fotó: MOB/Szalmás Péter)