Emléktáblát avattak Szondy István tiszteletére

„A MOB, a magyar sport továbbra is számít az orvosbizottság iránymutatásaira”

2022. 06. 16.
Megosztás


A Magyar Olimpiai Bizottság új vezetése is szorosan együtt kíván működni a szervezet dr. Tállay András vezette orvosi bizottságával. Mint a testület június 15-ei ülésén az új főtitkár Fábián László hangsúlyozta: „a MOB, a magyar sport továbbra is számít az orvosbizottság iránymutatásaira”.

A grémium először ülésezett azóta, amióta Gyulay Zsoltot elnöknek, Fábián Lászlót főtitkárnak, dr. Bartha Csabát pedig sportigazgatónak választották. A főtitkár átadta a távollévő elnök üdvözletét, bemutatta Tóth Anita kommunikációs vezetőt, és a bizottság jóváhagyása mellett felkérte a sportigazgatót a testület titkári feladatainak ellátására.

Fábián László hangsúlyozta, hogy a sporttudomány a magyar sport kiemelt fontosságú, még kiaknázatlan területe. Megköszönte a bizottság eddigi munkáját, iránymutatásait, és ígéretet tett az irodával való további jó együttműködésre, hosszú távú gondolkodásra.

Dr. Tállay András a pekingi téli olimpia tapasztalatairól beszélt, a helyszíni egészségügyi ellátásról, a körülményekről, a Covid nehézségeiről. Dr. Soós Ágnes, az Országos Sportegészségügyi Intézet (OSEI) főigazgató-főorvosa a Sportkórház rekonstrukciójáról, terveiről, fejlesztéseiről és nehézségeiről beszélt.

Dósa Viktória csapatvezető ismertette az elkövetkező időszak olimpiai jellegű eseményeit, köztük a besztercebányai nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált (EYOF), amelyen 9 sportágban 98 fiatal magyar sportoló fog megmérkőzni; az egészségügyi csapat vezetője a tervek szerint dr. Varga Nóra lesz. Jövőre, 2023-ban téli (Olaszország, Friuli-Venezia Giulia) és nyári (Szlovénia, Maribor) EYOF, Európa Játékok (Lengyelország, Krakkó) és Strand Világjátékok (Indonézia, Bali) is szerepel a versenynaptárban.

(MOB, fotó: MOB/Szalmás Péter)