A MOB női bizottságának két tagja is magas beosztást kapott a közelmúltban

A MOB női bizottságának két tagja is magas beosztást kapott a közelmúltban

2015. 12. 03.
Megosztás

Az olimpiai ezüstérmes jégtáncos Regőczy Krisztina vezetésével ülést tartott a MOB Nők a Sportban Bizottsága a szervezet székházában. A munkamegbeszélés résztvevői áttekintették a 2015-ös esztendő bizottsághoz kapcsolódó eseményeit, vonatkozásait és érintették a közeljövő aktualitásait is.

A grémium 2015-ben három alkalommal ült össze.

Regőczy Krisztina büszkén emelte ki a bizottság két tagjának magas beosztását. Dr. Szabó Tündét - aki továbbra is megtartja női bizottsági tagságát - a közelmúltban az EMMI sportért felelős államtitkárává nevezték ki, Szántó Éva pedig - az úszószövetség korábbi főtitkára - FINA vizes vb-t szervező, Budapest 2017. Világbajnokság Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. ügyvezetője lett.

A bizottság elnöke javaslatokat kért a „Nők sportjáért" 2015. évi díjazottak személyét illetően Életmű díj, Különdíj, Junior díj és Éves teljesítmény-díj kategóriában.

A megbeszélésen költségvetéssel kapcsolatos témák is napirendre kerültek.

Windischmann Mercedesz, a hazai íjász szövetség sportigazgatója arról beszélt, hogy a sportágban nincs edzőképzés, pedig arra nagy szükség lenne. Az edző személyisége meghatározó, a gyerek többet időt tölt vele, mint a szülővel - hangsúlyozta.

Monspart Sarolta azt emelte ki, a férfi edzők mellett legyenek női edzők, segédedzők, főleg a serdülő korosztályoknál. A női trénerek is lehetnek eredményesek, példaként Ördög Évát, a női vízilabdázás egyik megteremtőjét említette.

A síszövetség ügyvezetője, dr. Kaszó Klára arról adott tájékoztatást, hogy a jövő évi lillehammeri ifjúsági téli olimpián 8 sportágban szerepelnek leány versenyzők.

Dr. Jakabházyné Mező Mária a bizottság 7. kiadványával kapcsolatban azt kérte, lehetőség szerint legyen bővebb, és szerepeljenek benne olyan írások, amik a nők sportéletben betöltött tudományos munkásságát mutatják be.

(MOB/VF)