A NOB új fogadási rendszere az „IBIS”

A NOB új fogadási rendszere az „IBIS”

2014. 04. 11.
Megosztás

A törökországi SportAccord konferencián bemutatták a NOB legújabb fejlesztését, egy olyan rendszert, ami a sportfogadások manipulálásának és a korrupció ellenzőinek az együttműködését segíti elő.

Az úgynevezett „Tisztességes Fogadási Rendszer”-en (Integrity Betting Intelligence System, IBIS) keresztül a sportfogadások során felmerülő manipulálásokkal kapcsolatos információkat lehet jelezni. Már most sok fogadóiroda munkatársa csatlakozott a NOB rendszeréhez. Nekik az lesz a feladatuk, hogy a fontos sportesemények alatt ellenőrizzék a fogadási tevékenységeket, és ha gyanúsat fedeztek fel, azonnal értesítsék az IBIS-t, ami rögtön kivizsgálja az esetet.

A NOB több nemzetközi sportszövetségnek (International Federations, IFs) is bemutatta a programot Törökországban, hiszen nem csak olimpiai játékok alatt fog üzemelni, hanem a köztes időszakokban is, így a sportszövetségek munkáját is tudja segíteni. Mind a hét nemzetközi téli olimpiai sportági szövetség (International Olympic Winter Federations) már használja a rendszert és a cél, hogy az összes nyári (International Olympic Summer Federations) is bevezesse, alkalmazza 2015-ig.

(Olympic.org)