„A pénzügyi feltételek adottak Rióhoz”

„A pénzügyi feltételek adottak Rióhoz”

2014. 09. 26.
Megosztás

Dilma Rousseff, Brazília elnök asszonya a riói olimpia szervezőbizottságának első emberével, Carlos Nuzmannal és a brazil sportminiszterrel, Aldo Rebelóval folytatott megbeszélésén újból hangsúlyozta: továbbra is minden pénzügyi feltétel adott a 2016-os játékok zavartalan megrendezéséhez.

Az elnök asszony a találkozó után megtekintette az Olimpiai Parkot és az Olimpiai Falut, majd üdvözölte a nanjingi ifjúsági olimpiáról hazatért sportolókat, és az eseményen mondott beszédében kiemelte, a sportminisztérium és a Brazil Olimpiai, valamint Paralimpiai Bizottság kiváló munkát végez.

Ezt követően olyan brazil parasportolókat köszöntött, akik az idei nemzetközi versenyeken kiemelkedő eredményeket értek el. A versenyzők mellett a Brazil Paralimpiai Bizottság elnöke, Andrew Parsons is fogadta Dilma Rousseffet, aki elmondta:

„Büszke vagyok arra, hogy találkozhattam a sportolókkal és a paralimpiai bizottság elnökével. Nagyon örülök neki, hogy az épülő sportközpont egy olyan meghatározó létesítmény, amely nemzetközi szinten is egyedi lesz.”

„A sport egyesíti az embereket és a legfontosabb értékeinket mutatja meg. Ez az, amit a sportközpont is meg fog valósítani.”

A komplexumot tavaly kezdték el építeni Sao Paulóban és várhatóan jövőre fejezik be. Tizennégy paralimpiai sportág versenyeit rendezhetik meg benne, többek között az atlétika, úszás, vívás, judo, tenisz és asztalitenisz viadalait.


(MOB)