„A sport és a vallás is tiszteletre tanít”

„A sport és a vallás is tiszteletre tanít”

2016. 10. 06.
Megosztás


Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke is részt vett a Vatikánban rendezett „Hit és sport” elnevezésű konferencián – írja a szervezet hivatalos honlapja.

A tanácskozáson részt vett többek között Ferenc pápa és az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) főtitkára, Ban Ki-moon is. „A sport és a hit pozitív dolgokat ad az emberiségnek. A sport a megfelelő értékeket közvetíti, összeköti az embereket etnikai vagy vallási hovatartozástól függetlenül” – fogalmazott a pápa.

„A valláshoz hasonlóan a sport is felhívja a figyelmet a békére és a szolidaritásra – kezdte beszédét Thomas Bach. – Az egyik nagyon fontos érték, amit a sport és a vallás is közvetít, hogy tiszteljük a többi ember méltóságát és egyenlőségét.”

A konferencián ott volt az olimpiai bajnok mellúszó Gyurta Dániel, akit a riói olimpia alatt választottak be a Nemzetközi Olimpiai Bizottság sportolói bizottságába, és ez volt az első nemzetközi szereplése NOB-tagként.

A háromnapos konferenciát az együttérzés, tisztelet, szeretet, felvilágosodás, egyensúly és boldogság jegyében rendezték.

(MOB, fotó: Vatikán)