„A sportágválasztó méltán híres határainkon túl is!”

„A sportágválasztó méltán híres határainkon túl is!”

2017. 05. 26.
Megosztás


Pénteken délelőtt a fővárosi Merkapt Sporttelepen megnyitották a jubileumi, 20. Budapesti Nagy Sportágválasztót. Az első napon kilátogatókat Szabó Tünde sportért felelős államtitkár mellett Fábián László, a MOB főtitkára is köszöntötte.

Pénteken és szombaton összesen 108 sportággal ismerkedhetnek meg a résztvevők szakemberek segítségével. A mindkét napon 9 és 17 óra között látogatható ingyenes esemény nyitónapja a hagyományoknak megfelelően ezúttal is az előre bejelentkezett oktatási intézményekből érkező csoportoké, míg szombaton a családokat várják a szervezők. A helyszínen a kilátogatók találkozhatnak az Olimpiai Ötpróba sátorral is, a MOB sportos aktivitásokkal és olimpiai kvízzel várja az esemény vendégeit.

Az esemény pénteki megnyitóján többen is felszólaltak, köztük az olimpiai bajnok öttusázó, MOB-főtitkár Fábián László is, aki gratulált a szervezőknek az immár évtizedes múltra visszatekintő eseményhez. „A sportágválasztó méltán híres határainkon túl is! Nagyszerű dolog, hogy 108 sportágat lehet egy helyen kipróbálni szakemberek segítségével. A Magyar Olimpiai Bizottságnak azért is fontos ez a rendezvény, mert sok olyan kisgyermek van, aki itt találkozik először azzal a sportággal, ami a későbbiekben az életében rendszeressé válik, és ezek közül a fiatalok közül kerülhetnek ki a későbbi EYOF-ok, ifjúsági olimpiák, majd felnőtt olimpiák résztvevői is. Fontos, hogy az érdeklődő gyermekeket egyesületekbe tudják irányítani a jelenlévő szakemberek. És akinek nem lesz élete része a versenysport, az szabadidős jelleggel akár 85 éves koráig is gyakorolhat egy-egy mozgásformát, mely hozzájárul a jó közérzethez, az egészséghez. És a gyerekek minél előbb érezzék meg ezt a csodálatos játékot, amit sportnak nevezünk!” - fogalmazott Fábián László.

A rendezvényen élsportolókkal, olimpikonokkal is találkozhatnak a kilátogatók. A nyitónapon az olimpiai ezüstérmes vívó, Imre Géza, a MOB elnökségének tagja is jelen volt, aki hamar a gyerekek gyűrűjében találta magát...

Regisztráció és bővebb információk a sportagvalaszto.hu honlapon találhatók.

(MOB)