Kozák Danuta ismét behúzta az egyest

„A sportolói érdekképviselet frontján sokat léptünk előre”

2021. 11. 12.
Megosztás


Sinkó Andrea vezetésével n
ovember 11-ei ülésén leköszönt a MOB Sportolói Bizottsága. A MOB szeptember elsejétől érvényes alapszabálya alapján új rendszer lépett életbe a bizottság összetételét és tagjai megválasztásának módját illetően. A bizottság a szeptember 13-ai sportolói fórumon adja át a stafétát – részben...

Az új 10 fős bizottság tagjai közül 6 főt a versenyzők választanak (közülük 5-öt a szombati fórumon, egyet pedig a pekingi téli olimpia alapján), 4 főt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöksége delegál (közülük hármat a november 17-ei elnökségi ülésen, egyet a pekingi téli olimpia után). Az öt helyre 20-an jelentkeztek. A Sportolói Bizottság elnöke és egy további tagja egyben MOB-tag is lesz. Arról, hogy ez a további tag ki legyen, a bizottság tagjai maguk döntenek. A testület elnöke pozíciójából fakadóan a Magyar Olimpiai Bizottság elnökségének a tagja. A Sportolói Bizottság elnökét a tagok maguk közül választják, de kizárólag a versenyzők által választott bizottsági tagok köréből. A tagokat a 2021-es tokiói olimpián részt vett versenyzők közvetlenül választják, jelen esetben a tokiói olimpia elhalasztása miatt 3 évre.

Sinkó Andrea az ülésen megköszönte a MOB vezetésének az iránta mutatott bizalmat, a tagoknak pedig a több mint négyéves munkájukat. A jelenlévők gratuláltak Knoch Viktornak, akit a közelmúltban beválasztottak az Európai Olimpiai Bizottság Sportolói Bizottságába.

A MOB hatására – a NOB irányelveinek megfelelően – az elmúlt időszakban több sportági szakszövetség hozta létre sportolói bizottságát.

Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke köszönetet mondott a bizottságnak, úgy fogalmazott: „a sportolói érdekképviselet frontján sokat léptünk előre”.

Az eseményen részt vett Vékássy Bálint, a MOB főtitkára és Gundel Takács Gábor kommunikációs igazgató is.

(MOB; fotó: MOB/Szalmás Péter)