„A sportolók imádni fogják Lillehammert!”

„A sportolók imádni fogják Lillehammert!”

2015. 08. 29.
Megosztás

Újabb legendás sportolót, Kim Juna dél-koreai műkorcsolyázót jelölték ki a 2016-os lillehammeri ifjúsági téli olimpia nagykövetének.

A 2010-es vancouveri téli olimpia győztese, szocsi ezüstérmese (akit rajongói csak Juna királynőként emlegetnek) a bejelentés előtt körbejárta az ifjúsági olimpiai falut, megtekintette Lillehammer nevezetességeit, illetve egyeztetett a szervezőbizottság vezetőivel, majd elmondta:

„Nagyon megtisztelő, hogy magam is elősegíthetem az ifjúsági olimpia sikerét, itt lehetek ebben a csodálatos városban. Biztos vagyok benne, hogy a sportolók imádni fogják!”

Hozzátette, az előző alkalommal Innsbruckban fantasztikus élményekkel gazdagodott, és nagyon örül annak, hogy vendégként újra részese lehet az eseménynek.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság valamennyi ifjúsági olimpia alkalmával jelöl ki nagyköveteket, a felkérésnek eleget tett korábban Usain Bolt, Michael Phelps, Jao Ming és Jelena Iszinbajeva is.

Magyar vonatkozás, hogy Nagy Konrád Lillehammer ifjúsági nagykövete lesz a Magyar Olimpiai Bizottság ajánlása alapján.

A II. Téli Ifjúsági Olimpiai Játékoknak 2016. február 12. és 21. között ad otthont a norvég város, mely – a költséghatékonyság jegyében, az Agenda 2020 szellemében – többet is használ majd az 1994-es téli olimpia helyszínei közül.