„A strandröplabda jelentheti a kiugrást az olimpia szempontjából"

„A strandröplabda jelentheti a kiugrást az olimpia szempontjából"

2017. 05. 21.
Megosztás

Közgyűlést tartott szombaton délelőtt a Magyar Röplabda Szövetség. Az eseményen részt vett és köszöntötte a jelenlévőket Fábián László, a MOB főtitkára is, aki a közgyűlés után elmondta, nagy lehetősége lehet a sportágnak a tao, illetve olimpia szempontjából a strandröplabda jelentheti a kiugrás lehetőségét. Ott leszünk az EYOF-on is - tette hozzá a sportvezető.

A következő hetekben tárgyalja a parlament a tao-törvényt, s június közepéig, a nyári ülésszak végéig végszavazás várható. A szövetség már hónapokkal ezelőtt megkezdte a felkészülést a tao adta lehetőségekre, ugyanis szeretné a sportágat, a klubokat helyzetbe hozni a támogatás benyújtására - írja honlapján a Magyar Röplabda Szövetség.

Fábián László azt is elmondta, a sportág jelentős sikere a női válogatott Európa-bajnoki szereplése, és az utánpótlás-programok is jól teljesítenek. Az olimpia szempontjából a strandröplabdázóink hozhatják meg a régóta várt felnőtt ötkarikás részvételt. A MOB főtitkára emlékeztetett: az ifjúsági röplabdázók júliusban Győrben, az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon léphetnek pályára.

(MOB, fotó: MTVA/M1)